Çiftçi Kredisi Veren Bankalar

çiftçi kredisi veren bankalar

Gün geçtikçe artan ekonomik ihtiyaçlar doğrultusunda dünya üzerinde neredeyse bütün tüketicilerin bankalar tarafından verilen kredileri kendilerini rahatlatmak için ya da acil nakit ihtiyaçlarını karşılayabilmek için aldıkları görülmektedir. Bu ihtiyacı en çok duyanlar ise şüphesiz tarım sektöründe bulunan çiftçiler olmaktadır. Neredeyse her banka kredi avantajını bütün tüketicilere sağlasa da çiftçilere kredi veren banka sayısı sınırlıdır. Çiftçiler ise tohum, fidan, gübre, ekipman alımı ve daha birçok tarımsal malzeme alımı ya da tarımsal faaliyet için nakit parayı dolayısıyla da çiftçi kredisine ihtiyaç duymaktadırlar. Bu yazımızdan çiftçilerinde ihtiyaç duyduğu kredilerin hangi bankadan alınabildiğini öğrenebilirsiniz.

Eğer çiftçiyseniz öncelikli olarak bankalardan kredi alabilmek için Çiftçilik Kayıt Sisteminde (ÇKS) bulunmalısınız. Çiftçilik Kayıt Sisteminde bulunuyorsanız ÇKS’de bulunan bütün çiftçilere kredi veren bankalardan kolayca kredi alabilirsiniz.

Çiftçilik Kayıt Sistemi: Bu sistem Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti üzerinde ki bütün çiftçilerin tek bir çatı altında resmi olarak kayıt altında bulunduğu sistemdir, çiftçilerin varlığı bu sistemle resmi olarak kabul edilmiştir. Bu sisteme kayıtlı bütün çiftçiler resmi işlemlerini ÇKS belgeleri ile birlikte rahatlıkla yapabilirler. Özellikle bankacılık işlemlerinde, kredi alımlarında ÇKS’ye kayıtlı çiftçiler bu kolaylığı yaşayacaklardır.

Çiftçi Kredisi Veren Bankalar Hangileri?

Çiftçilerin desteğe ihtiyaç duyduklarında kredi alabilecekleri birçok banka bulunmaktadır. Bu bankalar; Türkiye Ekonomi Bankası, Ziraat Bankası, Şekerbank, Vakıfbank, QNB Finansbank, Yapı Kredi, Halkbank, Denizbank olarak sıralanabilir.

Türkiye Ekonomi Bankası Çiftçi Kredileri

TEB özellikle girişimciliğe tarım sektörüyle adım atacak yeni çiftçileri destekleyen kredi avantajlarıyla göz önünde bulunan bir bankadır. Tarım sektöründe işletmeleri 1 yılı geçmeyen ve üretime yönelik faaliyet gösteren girişimcilere çiftçi kredileriyle destek olmaktadırlar. TEB’den çiftçi kredisi alan tarım girişimcileri Taksitli Ticari Kredi aracılığıyla 100 bin TL teminatlı kredi çekebilecekleri gibi 36 aya varan vadelerle de ödeyebilirler. Ayrıca TEB’den KGF Teminatlı Tarım Girişimci Kredisi aracılığıyla teminat göstermeden var olan projenizin ihtiyacına göre 250 bin TL kredi çekebileceğiniz gibi geri ödemesini 60 aya varan vadelerle yapabilirsiniz.

Ziraat Bankası Çiftçi Kredileri

Ziraat Bankası çiftçiler için en fazla kredi türüne sahip bankalardan birisidir ve çiftçilere özel birçok ayrıcalığa sahiptir. Ziraat Bankası aracılığı ile devlet destekli çiftçilik kredilerinden maksimum oranda faydalanabileceğiniz gibi bankanın sağladığı diğer çiftçi kredisi imkanlarından da faydalanabilirsiniz. Ziraat Bankası İşletme Edindirme Kredileri, Arazi Alım Kredileri, Hasat ve Pazarlama Kredileri, Üretim Destek Kredileri, Taksitli Tarım Destek Kredisi, Nakliye Aracı Kredisi, Lisanslı Depoculuk Yatırımları, Sözleşmeli Üretim Kredileri, Sözleşmeli Üretim Kredileri, Genç Çiftçi Kredisi, İyi Tarım Uygulamaları Kredileri, Organik Tarım Kredileri ve daha birçok kredi türüyle çiftçilerin bütün ihtiyaçlarına cevap verebilen bir banka olarak çiftçiler tarafından en çok tercih edilen bankalardandır.

Şekerbank Çiftçi Kredileri

Tarıma finansman sağlamak amacıyla çiftçiler tarafından kurulmuş olan Şekerbank 1953 yılından bu zamana kadar çiftçi kredilerini sağlama da öncü bankalardan birisi olmuştur. Çiftçiler için tarım kredileri sağladığı gibi özel kredileriyle her türlü yatırım harcamalarını desteklemekte olan bir bankadır. Şekerbank sayesinde borçlarınızı esnek ödeme avantajlarıyla rahatlıkla kendi ödeme gücünüze göre yapabilirsiniz. Ayrıca Şekerbank’ın sağlamış olduğu avantajlardan birisi de Hasat Karttır. Hasat Kart aracılığı ile ihtiyacınızı şimdi karşılasanız bile ödemenizi hasat zamanı gerçekleştirebilirsiniz.

Vakıfbank Çiftçi Kredileri

Bitkisel Üretim İşletme Kredisi , Süt Hayvancılığı BCH kredisi , Süt Hayvancılığı İşletme Kredisi , Besi Hayvancılığı İşletme Kredisi, Sera İşletme Kredisi, TMO Makbuz Senedi Kredisi, Tarımsal İşletme Kredisi, Sözleşmeli Üretim Kredisi, Organik Kredi, Turaff Türkiye Tarım İşletmeciliği Finansman Kredisi, Traktör Alım Kredisi, Tarım Arazisi Alım Kredisi gibi oldukça çeşitli kredi türleriyle Vakıfbank çiftçilere büyük destek sağladığı gibi onların dikkatlerini çeken bankalardan birisi de olmayı başarmıştır. Ödeme zamanı için çiftçilerin nakit paraya sahip oldukları hasat dönemini dikkate alan Vakıfbank aracılığı ile uzun vadeler ve hasat dönemi ödemeleri ile kredi borçlarınızı kolaylıkla ödeyebilirsiniz. Vakıfbanktan çiftçi kredisi alabilmek için tek yapmanız gereken ÇKS belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgah belgesi, tapu fotokopileri ya da arazi kiralık ise kira sözleşmeleri ile Vakıfbank şubelerine giderek başvuruda bulunmak olacaktır.

QNB Finansbank Çiftçi Kredileri

Özellikle son zamanlarda çiftçi kredileri konusunda kendisini geliştirmiş olan QNB Finansbank çiftçilerin dikkatini çekmeyi başarmıştır. QNB Finansbank işletme kredileri aracılığıyla ihtiyacınız olan nakit desteğini şimdi alıp ödemelerinizi elinize nakit geçtiğinde yani hasat zamanında yapabilirsiniz. Ayrıca yatırım kredileri aracılığı ile de işletmesini büyütmek isteyen tarım girişimcileri rahatlıkla kredi çekerek yeni tarımsal yatırımlar yapabilir ya da mevcut yatırımlarını diledikleri gibi geliştirebilirler. Geri ödemeler de ise 84 aya varan vade ve ödeme zamanlarınızı sizin planlayacağınız avantajlardan yararlanabilirsiniz.

Yapı Kredi Çiftçi Kredileri

Çeşitli çiftçi kredisi imkanlarıyla göz önünde bulunan bankalardan birisi olan Yapı Kredi özellikle yatırım kredisi alanında bulunan tarımsal araç alımlarında oldukça uygun faiz oranları uygulamaktadır. Ayrıca bu kredi ile ödemelerinizi hasat zamanlarınıza uygun olarak 1, 3, 6, 12 ayda bir olarak yapabileceğiniz gibi 60 aya varan vade fırsatlarından da yararlanabilirsiniz. Eğer tarım alanında kullandığınız araçlarınızı, ekipmanlarınızı modernize etmek istiyorsanız Yapı Kredi çiftçi kredilerini tercih etmek sizin için oldukça avantajlı olacaktır.

Halkbank Çiftçi Kredileri

Halkbankası tarım sektörü için kapsayıcı bir destek sunmak amacıyla ”Tarım Destek Paketi” hazırlamıştır. Paketin içeriğindeki bütün kredi türlerinin vadeleri çiftçilerin ödeme koşulları göz önüne alınarak en avantajlı şekilleriyle çiftçilerin nakit kazançlarının olduğu hasat zamanına göre düzenlenmiştir. Halkbankın sağlamış olduğu Tarım Destek Paketi içerisinde bulunan kredi türleri şu şekilde sıralanabilir; Tarım Destek Kredisi, Traktör ve Tarım Makinaları/Ekipmanları Kredisi, Sera İşletme ve Sera Yapım Kredisi, Topraksız Tarım Kredisi, Tarımsal Sulama Sistemleri Kredisi, Çeltik Kredisi, IPARD-Kırsal Kalkınma Hibe Programı Kredisi, Tarımsal Arazi Alım Kredisi, TMO Makbuz Senedi Karşılığı Kredi. Halkbank bu kredi türleriyle çiftçilere katkı sunmaya devam etmektedir.

DenizBank Çiftçi Kredileri

Çiftçileri düşünen Denizbank birçok çiftçi kredisi türünü çiftçiler için avantajlı hale dönüştürürken bir ilki gerçekleştirerek çiftçilere sms ile kredi vermeye başlamıştır. Çiftçiler sms ile kredi sayesinde işlerinden ayrılmadan tek bir sms aracılığıyla 50 bin TL’ye varan krediye sahip olabildiği gibi 5 yıla varan vadelerle de ödeme imkanına sahip olmaktadır. Ayrıca tarımsal yatırım ve tarımsal işletme kredileriyle de dikkat çeken bankalardan birisidir.

Scroll to Top