DenizBank, 1938 yılında bir devlet bankası olarak kurulmuştur. Kuruluş amacı; Türk denizcilik sektörüne finansman sağlamaktır. Ardından 1997 yılında, Zorlu Holding tarafından Özelleştirme İdaresi’nden satıl alınmıştır ve Avrupa’nın önce gelen finans gruplarından Dexia Ekim 2006’da bünyesine katmıştır. 6 sene boyunca bu şekilde devam eden DenizBank, 28 Eylül 2012 itibarıyla Rusya’nın en büyük bankası Sberbank çatısı altında hizmet vermeye devam etmektedir. 1 Temmuz 2013 itibarıyla ise, Citi’nin Türkiye’deki bireysel bankacılık bölümünü, 600 binden fazla müşteri ve 1.400’e yakın çalışanı ile devralmıştır. DenizBank, Finansal Hizmetler Grubu’nda yedi yerli, üç uluslararası finansal ortak ve finansal olmayan beş yerli ortak ve Bahreyn’de bir şube bulundurmaktadır.
DenizBank finansal gruplarının odaklandığı alanlar genel olarak şöyle; operasyon, mali kontrol, muhasebe fonksiyonları… Bunların yanı sıra perakende müşteriler, küçük ve orta ölçekli işletmeler, ihracatçılar, kamu ve proje finansmanı ile ticari ve kurumsal müşterilerdir. Tarım, enerji, turizm, eğitim, sağlık, altyapı ve denizcilik grubun faaliyetlerinde öncelikli olarak belirlediği pazarlardır.
DenizBank, toplumun tüm kesimlere aynı kalitede finansal hizmet sunmayı hedefler. Geniş bir finans ağına sahip olan DenizBank, Bahreyn’de ve yurtiçinde toplam 689 adet şubenin yanında AG’de toplam 43 adet şubeye sahiptir.
Sayfa İçeriği
DenizBank Bankacılık Hizmetleri
DenizBank, geniş hizmet ağının içinde sunduğu bankacılık hizmetleriyle de finans sektörü içinde kendini belli ediyor. Bankacılık alanında; bireysel bankacılık, emekli bankacılığı, afili bankacılık, özel bankacılık, KOBİ bankacılığı, altın bankacılık, tarım bankacılığı, kurumsal bankacılık, ticari bankacılık ve kamu finansmanı alt başlıklarında hizmetler, fırsatlar, kampanyalar sunmaktadır. Toplumun her kesiminden insanın, hayatın her alanındaki çeşitli ihtiyaçlarına yönelik geniş hizmet ağına sahiptir.
Bunun yanında kart hizmetleri konusunda da yetkin bir bankacılık hizmeti verir. Ticari kartlar alanında; İzmir esnafına özel İESOB Esnaf Kart, İşletme Kart, Antalya Esnafına Özel AESOB Antalya Kart, Çiftçi Kart, Bonus Business Card, ESESOB Eskişehir Kart, İSTESOB Akıllı Kart, Üretici Kart, Business Card, Nakit Kart, Üye İşyerlerine Özel kart hizmetleri sunmaktadır.
Bünyesinde bulundurduğu kredi seçenekleri ise ihtiyaçları hızla karşılamaya yönelik: Bireysel krediler kapsamında, ihtiyaç kredileri, mortgage kredileri, taşıt krediler, kredili mevduat hesabı hizmetleri vardır. KOBİ kredileri, “taksitli ticari krediler, kredili mevduat hesabı, işyeri ve mortgage krediler, iskonto/iştira kredileri, gayrinakit krediler, proje destek kredileri, esnafımıza en hızlı kredi, rotatif ve spot krediler, taşıt kredileri, altın kredileri, dış ticaret kredileri” altbaşlıklarına sahiptir. Tarımsal krediler, hasat vadeli mevduat hesabı, tarımsal yatırım kredileri, makbuz senedi karşılığı kredi, tarımsal işletme krediler, proje yatırım kredileri, Bağ-Kur kredisi seçenekleriyle müşteriye sunulur. Kurumsal krediler, nakit krediler, dış ticaretin finansmanı, gayri nakdi krediler, Eximbank kredileri seçeneklerine sahiptir. Ticari Krediler, TL nakdi krediler, dış ticaretin finansmanı, gayri nakdi krediler, Post-Pre finansmanı, YP nakdi krediler, Business Card, ülke kredileri, Eximbank kredileri şeklinde isimlendirilerek ayrılmışlardır. Son olarak; kamu finansman kredileri, nakit krediler ve gayri nakit krediler olarak ikiye ayrılır.
Bunların yanı sıra yatırımlar, kampanyalar, bes ve sigorta ve dijital deniz alanlarında hizmet verir. Tüm bu hizmetlerden ister internet/mobil bankacılık yoluyla ister şubeye giderek yararlanabilirsiniz.
DenizBank İşyeri ve Mortgage Kredileri Nedir?
Denizbank, verdiği KOBİ bankacılığı hizmetleri içinde KOBİ sahiplerine yarar sağlayacak KOBİ kredileri hizmetleri de vermektedir. Bu kategoriye dahil olarak DenizBank, iş yeri kredisi ve mortgage hizmetlerini de sunmaktadır. İşyeri ve Mortgage Kredileri kapsamında artık iş yeri sahibi olmak ya da mevcut olarak sahip olunan iş yeri üzerinde bazı değişiklikler yapmak DenizBank’ın KOBİ müşterileri için sorun teşkil etmeyecek. Kredi kapsamında DenizBank müşterilerine esnek vade ve uygun faiz oranlarıyla iş yeri ve mortgage kredileri veriliyor. KOBİ’lere özel yapılandırılmış bu hizmeti ne konularda tercih etmeliyiz? Sermayenize Destek Kredisi ve İşyeri – Mortgage kredilerini işini büyütmek, yeni yatırım yapmak, uzun vadeli sermaye ihtiyacını karşılamak, işyeri kirası ödemeye son vermek isteyen tüm KOBİ’ler tercih etmelidir. İş yeri kredisini iş yeri sahibi olmak isteyen ve bunun için büyük tasarruflar yapması gereken KOBİ’ler yeterli finansmanı olmayan esnaf, 120 ay vade seçenekleriyle, DenizBank İşyeri Kredisi kullanarak hayallerindeki iş yerine kavuşabilir. Mortgage ev kredisi ile hayalinizdeki eve hayal edemeyeceğiniz kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ve elbette DenizBank İş Yeri ve Mortgage Kredilerine talip olan müşterileri için sitesinde bazı özelliklere değinmiştir: İş Yeri Kredisi alırken, sabit, eşit taksitli ya da firmanızın nakit akışına uygun esnek geri ödeme imkânı sağlar. Ödeme kolaylığı sağlamak için 120 aya varan vade olanakları sunar. Uygun faiz oranı avantajının yanı sıra kredi kullandırımında size en uygun ödeme planını belirleyebilirsiniz. Erken ödeme yapıldığı takdirde erken ödenen anapara tutarının %2’si kadar erken ödeme ücreti alınır.Satın alacağınız yerin ekspertiz değerinin en fazla %75’i oranında kredi kullandırılmaktadır.
Bu krediye tüzel kişi olarak ya da şahıs firması olarak da başvuru yapabilirsiniz. Başvuru esnasında şirket çeşidinize göre değişim göstermek üzere bazı zorunlu evraklar getirmeniz istenecektir. Bunlar DenizBank tarafından şöyle belirlenmiştir:
Tüzel Kişilerden Alınacak Başvuru Evrakları (Varsa Kefil için de)
- Ortaklara ve Kefillere ait Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- İmza Sirküleri
- Varsa Oda Kayıt Belgesi
- Ticaret Sicil Gazetesi (Kuruluş ve Son Gazete)
- Vergi Levhası
- Son 2 Yıla ait Bilanço ve Gelir Tablosu
- Varsa Ortaklara ve Şirkete ait Mal Varlığı Dökümü (Tapu Fotokopileri)
Şahıs Firmalarından Alınacak Başvuru Evrakları (Varsa Kefil için de)
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- İmza Beyannamesi
- Varsa Oda Kayıt Belgesi
- Son 2 Yıla ait Vergi Levhası,
- Son 2 Yıla Ait Hesap Defteri veya Bilanço ve Gelir Tablosu
- Varsa Mal Varlığı Dökümü (Tapu Fotokopileri)
Faiz ve vade seçeneklerini belirlemek, öğrenmek için size en yakın DenizBank şubesini ziyaret edebilirsiniz.
DenizBank İşyeri ve Mortgage Kredileri Hakkında Daha Detaylı Bilgi Almak İçin Tıklayınız!