En Çok Mevduat Faizi Veren Bankalar

Mevduat Faizi Veren Bankalar

Artık herkes elindeki parasını bir şekilde değerlendirmek istiyor. Paranın miktarı az da olsa çok da olsa insanlar parasının değerlenmesini ve üzerine biraz daha para koymanın gerekliliğini hissediyor. Ülkemizdeki ekonomik durumu göz önünde bulunduracak olursak sürekli inişlerin ve çıkışların olduğu dönemler her zaman yaşanıyor. Böyle durumlarda da doğal olarak insanlar paralarını güvende tutmaya ve değerlendirmeye çalışıyorlar. Değerlendirmek için birçok farklı yöntem bulunuyor. Bunlar arasında döviz, borsa ve altın benzeri yatırım araçları yer alıyor. Kişilerin dilediği yatırım aracını seçmesi tamamen kişisel tercihine bağlı bir konudur. Fakat belirttiğimiz üzere ülkemiz sürekli ekonomik iniş çıkışların olduğu ve neredeyse her gün her yatırım aracının değerinin değiştiği bir yapıdadır. Ekonomik durum bu şekilde seyir edince kişilere de oldukça dikkatli yatırım yapmak düşüyor. Detaylı incelemeler yaptıktan sonra ince eleyip sık dokuyarak yatırım yapmak en doğru yol olarak görülmektedir. Bu dönemlerde yapılan yanlışlar yatırımın değer kaybetmesini bile sağlayabilir. Bu tarz problemler ile karşılaşmamak için dikkatli olunması gerekiyor. Saydığımız yatırım araçlarının haricin de kişilerin sık sık kullandığı son günlerde de sürekli gündeme gelen mevduat hesapları yer alıyor. Kişiler mevduat hesaplarını kullanarak paralarını değerlendirme yolunu oldukça fazla tercih ediyorlar.

Peki, neden mevduat hesaplarına ilgi bu denli arttı? Bunun en büyük sebebi parasını mevduat hesabına yatıran kişinin parası kesinlikle değer kaybetmiyor. Para tamamen normal banka hesabına yatırılmış gibi bankanın mevduat hesabında duruyor. Banka bu paranın miktarı üzerinden de kişiye belirli bir miktar aylık ödeme yapıyor. Paranız hem güvende olmuş oluyor hem de paranız üzerinden düzenli olarak para kazanıyorsunuz. Mevduat hesabının bu tarz özellikleri olunca parasını değerlendirmek isteyen kişiler de bu yatırım aracını yoğun olarak tercih ediyor. Mevduat hesabının tüm detayları ve En Çok Mevduat Faizi Veren Bankalar yazımızın devamında!

Mevduat Hesabı Nedir ve Çeşitleri Nelerdir?

Mevduat hesabı bankaların kişilere verdiği bir yatırım hizmetidir. Açık bir şekilde anlatmak gerekirse belirli bir miktar paranızı bankanın mevduat hesabına yatırıyorsunuz. Bankanın vermiş olduğu mevduat faizine göre aylık olarak düzenli bir miktar para hesabınıza yatırılıyor ve siz paranız üzerinden gelir sağlamış oluyorsunuz. Tabii ki bu hesabın çeşitleri ve farklı özellikleri bulunuyor.

Vadesiz mevduat hesabı, vadesiz mevduat hesabında kişi bankaya yatırmış olduğu parayı istediği zaman hiçbir koşul olmadan çekebilmektedir.

Vadeli mevduat hesabı, vadeli mevduat hesabı vadesiz mevduat hesabından tamamen farklıdır. Bankaya para yatırılırken belirli bir vade belirlenir, bu vadeler bankaya göre değişkenlik gösterebilir. Kişi ancak para yatırılırken belirlenen zamanda parasını geri çekebilir ve bu süreç biraz zaman alabilir.

İhbarlı mevduat hesabı, ihbarlı mevduat hesabında diğer mevduat hesaplarında olduğu gibi paranızı hesaba yatırır ve gelirinizi sağlarsınız. İhbarlı mevduat hesabının diğerlerinden farkı ise eğer paranızı hesaptan geri çekmek istiyorsanız. Bir hafta önceden ihbarda bulunarak bankadan talep etmeniz gerekmektedir.

Kırık vadeli mevduat hesabı, kırık vadeli mevduat hesabının diğer mevduat hesabı çeşitlerinden farkı az vade seçeneği olmamasıdır. Kırık vadeli mevduat hesabında en az bir yıl vade seçeneği sunulmaktadır. Kırık vadeli mevduat hesabı kullanan kişiler belirli bölünmüş kırık vadelerden de yararlanabilmektedirler.

Mevduat Hesabı Açmak İçin Gereken Belgeler

  • Üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı.
  • İkametgâh Belgesi.
  • İkamet edilen adrese ait son üç aya ait elektrik, su veya doğalgaz faturalarından herhangi birisi mevduat hesabı açmak için yeterli olacaktır.

Mevduat hesapları tabii ki de herkes için güzel bir fırsat olarak görünüyor. Fakat mevduat hesabı açarken de dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Bunlardan en önemlisi de mevduat faizi. Yatırım yapacağınız bankanın size vereceği mevduat faizi sizin için asıl önemli konudur. Bankalar genel olarak tüm hizmetlerinde birbirinden farklı yönetmelikler izlerler. Ayrıca birbirleriyle de rekabet halinde oldukları için kişilere bazı avantajlar sunarlar. Bunun sebebi de bankanın kendisini tercih ettirmek istemesidir. Mevduat hesabı açmadan önce ilk yapacağınız iş en çok mevduat faizi veren bankaları araştırmak olmalıdır. Faiz oranı ne kadar yüksek olursa kazancınız da bir o kadar fazla olacaktır. Sizin için önemli olmasının sebebi de budur. Sizler için “En Çok Mevduat Faizi Veren 10 Banka” listesini hazırladık.

En Çok Mevduat Faizi Veren 10 Banka

1. Akbank Mevduat Faizi Oranları

Akbank mevduat faizi oranları; e-Vadeli mevduat %9.20, vadeli mevduat %4.00 olarak belirlenmiştir.

2. ŞekerBank Mevduat Faizi Oranları

ŞekerBank mevduat faizi oranları; e-Vadeli mevduat %10.75, vadeli mevduat %4.50 olarak belirlenmiştir.

3. QNB FinansBank Mevduat Faizi Oranları

QNB FinansBank mevduat faizi oranları; e-Vadeli mevduat %9.60, vadeli mevduat %5.00, en para vadeli %11.50 olarak belirlenmiştir.

4. Garanti Bankası Mevduat Faizi Oranları

Garanti Bankası mevduat faizi oranları; e-Vadeli mevduat %9.70, vadeli mevduat %7.00 olarak belirlenmiştir.

5. Yapı Kredi Bankası Mevduat Faizi Oranları

Yapı Kredi Bankası mevduat faizi oranları; e-Vadeli mevduat %10.80, vadeli mevduat %5.00 olarak belirlenmiştir.

6. HSBC Mevduat Faizi Oranları

HSBC mevduat faizi oranları; e-Vadeli mevduat %10.00, vadeli mevduat %5.50 olarak belirlenmiştir.

7. Vakıf Bankası Mevduat Faizi Oranları

Vakıf Bankası mevduat faizi oranları; e-Vadeli mevduat %9.60, vadeli mevduat %9.60 olarak belirlenmiştir.

8. Ziraat Bankası Mevduat Faizi Oranları

Ziraat Bankası mevduat faizi oranları; e-Vadeli mevduat %9.25, vadeli mevduat %4.75 olarak belirlenmiştir.

9. İş Bankası Mevduat Faizi Oranları

İş Bankası mevduat faizi oranları; e-Vadeli mevduat %9.00, vadeli mevduat %4.60 olarak belirlenmiştir.

10. HalkBank Mevduat Faizi Oranları

HalkBank mevduat faizi oranları; e-Vadeli mevduat %4.75, vadeli mevduat %4.75 olarak belirlenmiştir.

Scroll to Top