Bankalardan krediler çektiniz ve kredi limitleriniz doldu. Bu yüzden araba kredisi çıkmıyor, o zaman hemen alternatif yollara başvurmalısınız. İşte burada ev sahibi olanlar avantajlı olabilir, çünkü hemen hemen tüm bankalardan ev ipoteği ile ihtiyaç kredisi çekmek mümkündür. Sonuç itibariyle bir teminat sunulmaktadır. Bu konuda bazı bankaların kampanyaları mevcuttur bunları size yazımızda yeri gelince sıralayacağız.
Sayfa İçeriği
Ev İpoteği ile İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar
İpotekli ihtiyaç kredisi birçok nedenden dolayı kullanılabilir. Banka görevlisi tarafından kredi kullanma nedeniniz sorulduğunda sıralayacak nedenleriniz de çeşitlilik gösterebilir. Mesela, borçlarınızı tek bir banka altında toparlamak isteyebilirsiniz, konut alacaksanız çekeceğiniz konut kredisi ihtiyacınızı karşılamadığında, çünkü bankalar konut kredisinde ilgili konutun ekspertiz değerinin %65’ine kredi kullanımı yapabilmektedir. Bu yüzden elinizdeki paranız konutu satın almaya yetmeyebilir. Bu durumda konut kredisi yerine ipotekli finansman kredisi kullanmak daha mantıklıdır. Hatta bireysel ihtiyaç kredinizi daha uzun vadede kullanmak istediğinizde bile ipotekli ihtiyaç kredisi kullanmak bireylere daha büyük avantajlar sağlayabilmektedir.
Kullanılan bireysel ihtiyaç kredisi ile ipotekli ihtiyaç kredisi arasında bulunan farklar aşikardır. İpotekli ihtiyaç kredisinin ihtiyaç kredisine göre daha düşük bir faiz oranı vardır. Vergi ödemeleri de düşüktür. Daha yüksek tutarda borçlanma fırsatı sağlar ve vadesi daha uzun olduğundan taksit tutarları daha azdır. Böylelikle bütün bunlara göz attığımızda bireysel ihtiyaç kredisine oranla eğer tapulu bir taşınmaza sahip iseniz banka görevlisinden “ipotekli konut kredisi” diğer bir deyiş ile ev ipoteği ile ihtiyaç kredisi hakkında bilgi alarak onu tercih edebilirsiniz.
120 Ay Vadeli Ev İpoteği ile İhtiyaç Kredisi
Ev kredilerinin genel kullanım vadesi 10 yıl yani 120 aydır. Bu kredi maaş bordrolu konut kredisi başvurusu yapan ve almak istediği konutun % 25′i kadar peşinatı olan kişilere verilebilmektedir. Ancak almak istediği konutun %25 oranında peşinatı olmayan kişiler bankalara ev ipoteği ile ihtiyaç kredisi başvurusu yapabilmektedir. Bu uygulama sonucunda, ev almak isteyen müşterinin % 25′i oranında peşinatı olmasa da, kendisinin veya kefilinin üzerine kayıtlı taşınmaz malları ipotek ettirerek, ipotek ettirilen taşınmazın % 50′sine kadar konut kredisi kullanabilmektedir. Bu kapsamda, hem yeni aldığı ev için, hem de ipotek ettiği ev için % 75′ine kadar konut kredisi kullandığını var sayarsak, peşinat ihtiyacını ipotek tesis ederek karşılamış olmaktadır.
İpotekli İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar
Belgelenebilir geliri olmayan ya da bankalara teminat gösteremeyen tüketicilerin tercih ettikleri ipotekli krediler nakit ihtiyaçlar için iyi bir çözüm olabiliyor. İpotekli ihtiyaç kredisi veren bankalar genelde tüketicilere ipoteğe konu gayrimenkulün değeri kadar kredi verebilirken, uzun vade seçenekleriyle de cazip hale gelebiliyor.
Yakın zamanda ev ipoteği ile ihtiyaç kredisine başvuru yapmayı düşünüyor iseniz, listemizde yer alan bankaları ve kredi seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.
Garanti Bankası İpotekli İhtiyaç Kredisi
En fazla 36 ay vadeye kadar ipotekli kredi hizmeti veren Garanti Bankası, yalnızca tüketici değil, diğer kredi ihtiyaçlarınızı da karşılayabilmektedir. Garanti Bankasının bu kredi ürününden yararlanırken teminat olarak göstereceğiniz taşınmazın en fazla yüzde 50’si kadar kredi kullanabiliyorsunuz.
Krediniz Türk Lirası cinsinden veriliyor. En az 6 en fazla 36 ay vadeye kadar alabileceğiniz kredinin faiz oranı 1,34 olarak hesaplanıyor. Daha detaylı bilgi için Garanti Bankası şubelerine uğranabilir ve ya telefon aracılığıyla görüşme yapılabilir.
İş Bankası İpotekli İhtiyaç Kredisi
İş Bankasının “İpotekli Hazır Kredi” adı altında sunduğu bu krediyi maksimum 60 ay vadeye kadar kullanabiliyorsunuz. Kredi oranı ise 1,40 olarak belirlenmiştir. İş Bankası’na teminat olarak göstereceğiniz gayrimenkul ekspertizler tarafından kontrol ediliyor ve değer belirleniyor. Taşınmazın değerinden yüksek olmamak koşuluyla ihtiyacınız olan krediyi istediğiniz zaman çekebiliyorsunuz.
Bankanın ev ipoteği ile ihtiyaç kredisi için belirlediği minimum vade ise 1 aydır.
Akbank İpotekli İhtiyaç Kredisi
İpotekli ihtiyaç kredisi veren bankalardan bir diğeri ise Akbank’tır. Bankadan bu krediyi alabilmeniz için gelir belgeleme zorunluluğunuz bulunmaktadır. Akbank, teminat olarak iş yeri ve ya konut ipoteği almaktadır. Ev ipoteği ile ihtiyaç kredisi alacağınız kredinin taksitleri ise hane halkının ortalama gelirinin yüzde 50’sini geçmemek durumundadır.
Daha detaylı bilgi için Akbank şubelerini ziyaret ederseniz sizin için faydalı bilgiler öğrenebilirsiniz.
Vakıfbank İpotekli İhtiyaç Kredisi
3 aylık dönem veya size özel belirlenmiş taksit seçenekleri ile aldığınız ipotekli ihtiyaç kredisini geri ödeme imkanı sunan Vakıfbank, 36 aya varan vadeler ile kredi verebiliyor. Eğer ticari nitelikli banka müşterisi değilseniz, belgelenebilir bir gelirinizin olması şartı bulunmaktadır.
Vakıfbank’tan alacağınız ipotekli ihtiyaç kredisi limiti, teminat olarak göstereceğiniz taşınmazın maksimum yüzde 75’i ile sınırlandırılmaktadır.
Ziraat Bankası İpotekli İhtiyaç Kredisi
Ziraat Bankası, konut ve işyerinin yanı sıra imarlı arsa için de kredi verebiliyor. Fakat, işyeri/konut için değerinin maksimum yüzde 75’i, imarlı arsa için ise yüzde 50’sine kadar kredi veriliyor. Ziraat Bankası ev ipoteği ile ihtiyaç kredisi için 36 ay vadeye kadar geri ödeme planı sunuyor.
Yazımızda, sizlere ev ipoteği ile ihtiyaç kredisi almanın nasıl olduğu hakkında ve ipotekli kredi veren bankalar konusunda bilgi vermeye çalıştık. Önemli bir hatırlatma da ekleyelim, gayrimenkul teminatı ile alacağınız bu kredilerde zorunlu olarak hayat, konut ve deprem sigortası yaptırmanız gerekmektedir. Çıkabilecek diğer kredi masrafları ile ilgili bankalar ile görüşmenizi tavsiye ederiz.