Bankalar günümüzde oldukça önemli bir yere sahiptir. Günlük olarak yaptığımız işlerimizin çoğunda bankalara ihtiyaç duyarız. Örneğin faturalarımızı bankalar aracılığı ile ödeyebiliriz. Bankamıza otomatik ödeme talimatı verirsek şubelere gitmemize gerek olmadan faturalarımız otomatik bir şekilde hesabımızda bulunan paradan ödenecektir. Bankaların sunduğu imkanlardan biri de kredi imkanıdır. Bankaların aradığı şartları sağlıyorsanız kredi almanız mümkün olabilir. Bankalar müşterileri için birçok imkan sağladıkları için bankalara ulaşmamızı kolaylaştırmışlardır. Eskiden herhangi bir bankacılık işlemimiz için şubeye gitmek zorunda kalıyorduk. Bankaların şubeleriyle iletişime geçerek işlemlerimizi yapıyorduk. Teknoloji sayesinde biz bankaya gitmiyoruz da bir nevi banka bize geliyor diyebiliriz.
İşlem yapmak istediğimiz bankanın şubesini ziyaret etmek yerine evimizden aynı işlemi yapmamız mümkün. Böylelikle hem zamandan hem de paradan tasarruf etmemiz oldukça kolaylaştı. Artık bankaların internet şubesi bulunmaktadır. Neredeyse her bankanın online bankacılık hizmeti bulunmaktadır. Bankanın internet şubesini kullanarak işlemlerimizi gerçekleştirebildiğimiz gibi bankanın resmi sitesinde bulunan bilgileri okuyarak banka şubesindeki görevlilerle konuşmamıza gerek kalmadan merak ettiğimiz konu ile ilgili bilgi edinebiliriz ve sorularımıza cevap bulabiliriz. Eğer yine de cevaplandıramadığımız sorularımız varsa bankanın resmi sitesinde bulunan müşteri hizmetleri numarasını arayarak sorularımıza cevap bulmamız mümkündür. İstersek telefon bankacılığını istersek de internet bankacılığını kullanarak bankaların bizim için sağladığı kolaylıklardan yararlanabiliriz.
Ülkemizde çok sık kullanılan bankalardan biri de Finans Bank’dır. İnsanlar tarafından oldukça fazla tercih edilen bankalardan birisi olan Finans Bank’ın 29 yıllık bir tecrübesi bulunmaktadır. 1987 yılında kurulan Finans Bank, Türkiye’de halka açılan ilk özel sektör bankası olarak bilinmektedir. Finans Bank hisseleri 1990 yılında IMKB yani yeni adı ile Borsa İstanbul (BİST)’de işlem görmeye başlamıştır ve bunun beraberinde sektöründe örnek olarak gösterilmeye başlamıştır. Finans Bank, Türkiye’de dört şube açarak hizmet vermeye başlamıştır. Fakat sonra farklı ülkelerde de şube açmaya başlamış ve bankacılık alanındaki adını kısa sürede duyurmayı başarmıştır.
Finans Bank 2004 yılında, kendi alanında uzun bir süre olmamasına rağmen başarısını arttırarak devam ettirmiş ve aktif büyüklüğü sıralamasında özel bankalar arasında 5. sırada yer almayı başarmıştır. 2005 yılında ise 7 yıl vade imkanı ile 500 milyon doları Türkiye’de gerçekleştirilen en yüksek miktardaki sigortasız seküritizasyon kredisine imza atmıştır. Finans Bank A.Ş. uluslararası bankacılık sektöründe birçok alanda önemli çalışmalar yaparak adını duyurmayı başarmıştır. Başarısını duyurmayı başardığı gibi birçok ödülleri de kazanmıştır. Yurt dışında en çok yatırımı olan Türkiye’deki banka Finansbank olarak bilinmektedir.
Sayfa İçeriği
Finansbank Tarım Bankacılığı Hizmeti
Finans Bank müşterilerine kredi imkanı sağlamaktadır. Kredi veren bankalardan biri olan Finans Bank Tarım Bankacılığı adı altında çiftçiye uygun kredi imkanı sağlamaktadır. QNB Finans Bank, Tarım Bankacılığı hizmeti vererek tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren üreticilerin farklı ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Finans Bank, oldukça uygun tarım ve hayvancılık kredileri vererek hem finansman hem de yatırım ihtiyaçlarınıza özel çözümler üretme konusunda gayret göstermektedir.
QNB Finans Bank size tarım sektörüne özel olarak vade ve ödeme koşulları sunmaktadır. Size özel olarak hazırlanan kredi seçeneklerini özel hizmet anlayışı ile sizlere Finans Bank tarafından sağlanmaktadır. QNB Finans Bank, Tarımsal Bankacılık alanında verdiği hizmetleri ile geliştirdiği İşletme Kredileri, ihtiyaç duyduğunuz finansal desteği size sağlamaktadır. QNB Finans Banktan aldığınız ihtiyacınıza özel kredinizi uygun faiz oranları ve ödeme koşulları ile ödeme sıkıntısı yaşamadan kolaylıkla kullanabilirsiniz.
Finansbank’ın Sunduğu Tarım Kredileri
- Gelire Endeksli Tarım Kredisi
- Sözleşmeli Üretim Kredisi
- Organik Tarım Kredisi
- Bitkisel Üretim Kredisi
- Meyve/Bağ Kredisi
- Besicilik Kredisi
- Kanatlı Kümes Hayvancılığı Kredisi
- Süt Hayvancılığı Kredisi
- Arıcık Kredisi
- Sera Kredisi
- Su Ürünleri Kültür Balıkçılığı Kredisi
- Su Ürünleri Avcılığı Kredisi
- Tarımsal Borçlu Cari Hesap Kredisi ( BCH)
- Tarımsal Kredili Mevduat Hesabı (KMH)
- Çek Kredisi
- Ticari Kredi Kartı
- Çiftçi Nakit Kredisi
QNB Finans Bank’ın müşterilerine sunduğu kredi çeşitleri bunlardır. Şimdi de kredi türlerinden biri olan Besicilik Kredisini tüm detayları ile sizlerle paylaşalım.
Finansbank Besicilik Kredisi Nedir?
Besicilik kredisinden bahsetmeden önce ilk olarak besiciliğin ne olduğundan bahsedelim. Besicilik, bazı insanların diğer insanların tüketmesi için çeşitli hayvanları belirli bir düzene göre farklı yöntemler kullanarak yetiştirmesine denir. Besicilik ticari amaçlar için yapılmaktadır. Besicilik insanlar için oldukça önemli olan etin üretiminin ve et üretimi sunumu aşamalarının ustalıkla yapılmasını sağlamaktadır.
Besicilik kelimesinin ne anlam ifade ettiğini açıkladık. Şimdi de besicilik kredisinin ne olduğundan bahsedelim. Besicilik Kredisi, besicilik yapan üreticilerin finansal alanda ihtiyaçlarının karşılanması amacı doğrultusunda Finans Bank tarafından oluşturulmuş bir kredi türüdür. Besicilik Kredisi ile büyükbaş ya da küçükbaş fark etmeksizin hayvanların alımından satımına ya da kesimine kadar ihtiyaç duymanız muhtemel olan finansman destek QNB Finans Bank tarafından karşılanmaktadır.
Finansbank Besicilik Kredisi Özellikleri
Besicilik Kredisi’nin özelliklerinden bahsedecek olursak, besicilik kredisi toplam üretim maliyetinin %85’ini karşılamaktadır. Besicilik kredisi 24 aya kadar vadelidir. Aynı zamanda bu kredi ödeme konusunda da kolaylıklar sağlamaktadır. Örneğin 1/3/6/12 ayda bir ödeme imkanı sağlamaktadır.
Finansbank Besicilik Kredisi Başvurusu İçin Gereken Belgeler
Eğer besicilik kredisi almaya karar verdiyseniz bankanın sizden istediği bazı belgeler bulunmaktadır. Bankanın sizden besicilik kredisi çıkarmak için istediği belgeler şunlardır:
- Çiftçilik Belgesi
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- Hayvan Kayıt Sistemi’ne kayıt belgesi
- İşletme Tescil Belgesi ve buna ek olarak hayvan alımı varsa hayvan pasaportları
Bu belgeler alınıp şubeye gidilmesi gerekmektedir. Şubede bir değerlendirme yapılacaktır. Eğer gerekli görülürse ilave belge ve de teminat talep edilme olasılığı bulunmaktadır.