Sizde bir konut sahibi olmak istiyor ve konut alacak kadar nakidiniz yoksa bu durumda sizde nakit ihtiyacınızı karşılamak için bankalara başvuruda bulunabilirsiniz. Size bu durumda nakit ihtiyacını karşılamak için Garanti bankasında başvuruda bulunabilirsiniz. Biz sizlere bu alanda Garanti bankası konut kredisi hesaplama işleminin nasıl yapılacağı hakkında bilgi vereceğiz. Sizde Garanti Bankası ev kredisi hesaplama uygulamasının nasıl çalışacağı hakkında bilgi sahibi olmak ve gerekli hesaplamaları yapıp ödeme planı hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız aşağıda yer alan bölümden yararlanabilirsiniz. Garanti Bankası konut kredisi için aşağıda yer alan bölümden yararlanabilirsiniz.
Garanti Bankası Konut Kredisi Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır ?
Eğer Garanti Bankası konut kredisi hesaplama işlemini yerine getirmek istiyorsanız ilk yapmanız gereken işlem yazının son kısmında yer alacak olan linke tıklamak olacaktır. Daha sonra ise açılacak olan sayfada kredi tutarı ile hesaplama ya da taksit tutarı ile hesaplamadan size uygun olanı seçiniz. Seçiminiz yaptıktan sonra eğer kredi tutarı ile hesaplamayı seçtiyseniz kredi tutarı ve vade bilgisini taksit tutarı ile hesaplamayı seçtiyseniz taksit tutarı ve vadeyi ilgili alanlara girip ödeme planı yazan alana tıklayarak hesaplama işlemin yerine getirebilir ve ödeme planı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Garanti Bankası konut kredisi faiz oranları ve dosya masrafları ise şu şekildedir ;
- Aylık konut kredisi faiz oranı sabit olup 1-120 ay arası % 1.34′ tür.
- Ekspertiz ücreti 495 TL’ dir.
- İpotek ücreti ise 160 TL’ dir.
- KKDF ise % 10′ dur.
Sizden istenilecek belgeler ise şu şekildedir ;
- Başvuru Formu (Başvuru formu için lütfen tıklayınız.)
- Nüfus Cüzdanı Aslı (size ve kefilinize ait)
- Serbest çalışanlar için vergi levhası, son üç yıla ait bilanço ve gelir tablosu (size ve kefilinize ait)
- Ücretli çalışanlar için gelir belgeleri (size ve kefilinize ait)
-
- Şirket sahipleri için şirketin mali durumuna ait belgeler ile ortaklık yapısını gösteren belge
- Konut Kredisi’nde alınacak konuta ilişkin kat mülkiyeti tapusu ya da kat irtifakı tapusu ve yapı kullanım izin belgesi ya da kat irtifakı tapusu ve inşaat ruhsatının fotokopileri.