Sizde bir miktar para biriktirmiş ve bu para ile bir ev almak istiyorsanız ancak bu durumda hala nakit sıkıntınız varsa bu durumda sizde ortaya çıkacak olan nakit ihtiyacınız istiyorsanız ING Bank mortgage kredisine başvuruda bulunarak karşılayabilirsiniz. Sizde ING Bank mortgage kredisi hesaplama uygulamasının nasıl çalışacağı hakkında bilgi sahibi olmak ve gerekli hesaplamaları yapıp ödeme planı hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız aşağıda yer alan bölümden yararlanabilirsiniz. Tüm bu konular hakkında sizde bilgi sahibi olmak istiyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz.
ING Bank Mortgage Kredisi Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır ?
Sizde ING Bank mortgage kredisi hesaplama ve ödem planının nasıl yapılacağı hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız bu alanın sonunda yer alacak olan linke tıklayınız. Bundan sonra ise karşınıza çıkacak olan sayfada ilk olarak mortgagemetre yazan alana tıklayınız. Bundan sonra ise yapmanız gereken işlem ne kadar kredi çekmek istiyorsanız onu belirleme işlemi olacaktır. Daha sonraki adımda ise vade süresini ilgili alana giriniz. Bundan sonra artık sizde hesaplama işlemini yapabilir ve ödeme planı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
- Faiz Oranı (3-12 ay) %1.04’dir
- Faiz Oranı (13-120 ay) %1.29’dur.
- Tabela kredi tahsis ücreti %0.50’dir.
- Ekspertiz Ücreti (TL) 500 TL’dir.
- İpotek Tesis Ücreti (TL) 172 TL’dir.
- KKDF % 15’dir.
- Hayat sigortası kredi başına, 35 yaş erkek 100,000 TL 120 ay vadeli kredi için yıllık hayat poliçe primidir. Yıllık maliyet hesaplamalarına dahil edilmemekle birlikte, müşterinin cinsiyeti, yaşı, kredi tutarı, kredi vadesi vb. kriterlere göre değişiklik göstermektedir ve 239 TL’dir.
- Yıllık toplam maliyet % 15.94’tür.
- Yıllık DASK primi ortalama olarak hesaplamış olup, konutun lokasyonu ve m2’si vb. kriterlere göre değişiklik göstermektedir ve 111 TL’dir.
- Yıllık konut sigortası primi ortalama olarak hesaplamış olup, konutun lokasyonu ve m2’si vb. kriterlere göre değişiklik göstermektedir ve 200 TL’dir.
ING Bank mortgage kredisi için istenilen belgeler ise şu şekildedir;
- Nüfus cüzdanı fotokopisi,
- İkametgah belgesi veya elektrik, su, doğalgaz, ev telefonu faturalarından biri (son 3 aya ait)
Bu belgelere ek olarak, çalışma durumlarına göre aşağıdaki belgeler de gereklidir.
- Ücretli çalışanlar:
- Son aya ait maaş bordrosu fotokopisi veya maaş yazısı
- Maaş yazısının olduğu durumlarda çalıştığı firmanın imza sirküleri
- Serbest Meslek sahipleri:
- Son yıla ait vergi levhası fotokopisi
- Meslek kuruluşundan alınan varsa üyelik belgesi fotokopisi
- Vergi dairesi onaylı son yıla ait hesap vaziyeti ve eki işletme hesabı özeti
- Emekliler:
- İlgili sosyal güvenlik kurumunca düzenlenmiş kimlik belgesi
- Gelirini belgeleyen banka hesap cüzdanı fotokopisi
- Çiftçiler:
- Çiftçilik Belgesi