ING Bank Tekno Kredi Nedir? Nasıl Alınır? Faiz Oranları?

ING BANK KREDİLERİ

Yazımızda ING Bank Tekno Kredi nedir, Nasıl Alınır ve Faiz oranları hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Öncelikle tanımını yapmakla başlayalım.

Bilindiği üzere BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) tarafından düzenlenen yasa ile birlikte; bir kısım ürünlerle ile ilgili olarak taksitli satış yapılması yasaklanmıştır. Ancak kanun çıkması ile birlikte taksitli satış yapabilmek için şirketlerce daha farklı yöntemler ortaya sunulmuştur. Bunlardan biri de ihtiyaç kredisi kullanımı ile satıştır. Çoğu şirket bankalarla özel anlaşmalar yaparak, tüketicilerin ihtiyaç kredisine daha kolay ulaşmasına ve anlaşmalı düşük faiz oranlarından faydalanmasına imkan tanımıştır. Bunlardan biri de TeknoSA’nın ING Bank ile yaptığı anlaşma sonucunda ortaya çıkan Tekno Kredi‘dir.

ING Bank Tekno Kredi Nasıl Alınır?

ING Bank Tekno Kredi TeknoSA mağazalarından yapılan alışveriş için herhangi bir ING Bank Şubesi’ne gitmeye gerek duymadan TeknoSA şubelerinden başvurulan bir ihtiyaç kredisidir. Dahası Tekno Kredi kullanırken herhangi bir masraf ya da komisyon ödenmemektedir. ING Bank Tekno Kredi için çekilebilecek kredi miktarı; en az 500 TL en çok 15 000 TL’dir.

ING Bank Tekno Kredi Başvurusu

Başvuru aşamasında yapılması gereken ilk şey; TeknoSA ‘dan alınacak Nakit Kart üzerinde yazan başvuru kodu ile birlikte TC kimlik numarasını arada boşluk bırakarak, “TCKimlikNo NakitKartKodu” şeklinde 2229‘a kısa mesaj atmak olacaktır. Gönderilen bu mesaj sonrasında gelecek onay mesajı ile birlikte mağaza görevlilerine müracaat edip kimlik teyit işlemi yapmak gerekmektedir. Daha sonra  sunulacak sözleşmeyi imzaladıktan sonra kredi kullanıma hazır olacaktır. Kredi taksitlerinin geri ödemesini; Nakit Kart numarası ve şifresiyle giriş yaparak internet şubesinden, ING Bank Şubelerinden ya da ING Bank ATM‘lerinden ödeyebilme imkanı vardır.

Uygun faiz oranları ve vade seçenekleri ile kredi veren ING Bank, Tekno Kredi kampanyasını sunarak kolaylık sağlamaktadır. Teknosa ile yaptığı iş birliği çerçevesinde, Teknosa’dan yüklü miktarda alışveriş yapmak isteyen müşteriler ING Bank’tan kredi alabilme imkanına sahip olmaktadır. Komisyon olmadan ve kredi masrafsız Teknosa’dan kredi kartı olmadan taksitli alışveriş yapılabilir.

Teknosa’dan yapılacak 750 TL ile 15000 TL arasındaki alışverişler için  ING Bank Tekno Kredi kampanyası tercih edilebilir bir kampanyadır. Teknosa mağazasında alışveriş sırasında, mağaza satış temsilcisi ile başvuruyu SMS ile yaparak masrafsız kredi kullanılabilmektedir. Başvuruları yapmadan önce alışveriş yaparken Teknosa mağazalarından bir Nakit Kart almak gereklidir.Alışveriş yaparken kredi kullanmak istendiğinde mağaza  bu kartı zaten verecektir. Daha sonra, başvuru TC kimlik numarası ve başvuru kodu 2229’a SMS gönderilerek yapılır. Eğer başvuru olumlu sonuçlanırsa, Teknosa’dan 15.000 TL’ye kadar yapılacak tüm alışverişler için ING Bank tekno kredi seçeneğinden yararlanılabilir ve istendiği gibi kullanılabilir.

Ing Bank Tekno Kredi Faiz Oranları

Ödeme planlarına bir kaç örnek verelim; 1.000 TL’lik 12 ay vadeli bir kredi için, faiz oranı % 1,39, aylık geri ödemeleri ise 93 TL‘dir. Toplam geri ödeme 1.112 TL  olmaktadır. 13.000 TL’lik 36 ay vadeli bir kredi için faiz oranı % 1,39, aylık taksit miktarı 661,75 TL, toplam geri ödeme 17.396,37 TL olmaktadır. Kredi verirken ING Bank herhangi bir dosya masrafı, sigorta bedeli ya da komisyon talep etmez. Şunu da hatırlatmak iyi olabilir; ING Bank uygun görmezse krediyi onaylamayabilir ve bu konuda TeknoSA’nın da herhangi bir sorumluluk ya da yetkiye sahip değildir.

Tekno Kredi Başvuru Koşulları Nelerdir?

3000 TL’ye kadar olan kredi taleplerinde minimum 750 TL alışveriş şartı koşulmaktadır. Aynı zamanda kredi başvurusu alışverişten daha az olmamaktadır. 750 TL ile 1.500 TL arasında olmak zorundadır. Bunun haricinde herhangi bir şart, kefil veya herhangi bir güvence aranmamaktadır. Hayat sigortası veya kredi tahsis ücreti istenmemektedir.

ING Bank Tekno Kredi Nasıl Kullanılır?

Öncelikle krediyi Teknosa mağazalarından mı yoksa  internet adresinden mi kullanmak istendiğine karar verilmelidir. Sonrasında seçeneklere göre aşağıdaki aşamaları takip etmek gerekir.

 

Teknosa Mağazalarından Yapılan Başvuru Koşulları

  • TC Kimlik numarasını yazıp bir boşluk bırakarak Teknosa mağazasının kişiye vereceği Nakitkart üzerindeki başvuru kodu 2229’a SMS atılmalıdır. (ÖRNEK: TCKN_KOD)
  • Gönderilen mesajın ardından kişiye SMS geldikten sonra Teknosa Mağazasındaki ING Bank hizmet noktalarında hizmet doğrulanıp sözleşme imzalanacaktır.
  • Artık kredi kullanıma hazırdır. Kişi Teknosa Mağazasından alışverişini yapabilir ve ING Bank  gerisini halledecek yani ödeyecektir. Nakitkart’daki tutar harcanabilir, ATM’den para çekilebilir.

Teknosa.com  Adresinden Yapılan Başvuru Koşulları

  • İnternet sitesine girdikten sonra alışveriş ödeme kısmından ING Tekno Kredi sekmesi tıklanıp, kredi tutarı ve vade oranını seçmek gerekir.
  • Başvuruyu yaptıktan sonra 3 gün içerisinde şubeye nüfus cüzdanıyla gidip krediyi kullanmak mümkündür.

Tekno Kredi Geri Ödemesi Nasıl Yapılır?

Kredi geri ödemesini ING internet şubesinden, ING ATM’lerinden veya kişilere en yakın şubeden yapılabilir.

Teknokredi Alışveriş Haricinde Kullanabilir Mi, Nakit Para Çekilebilir mi?

Alışveriş haricinde Teknokart’ta kalan limit ATM aracılığıyla çekip kullanılabilmektedir.

Kredi Limiti Ne Kadardır? Ne Kadar Vade ile Kullanılabilir?

750 TL’den 1500 TL’ye kadar, 36 aya varan vade seçenekleri ile kredi limitine sahip olunabilir. Dahası diğer kredilerin aksine hayat sigortası şartı ve kredi tahsis ücreti şartı yoktur. 3000 TL’ye kadar olan kredi taleplerinde minimum 750 TL alışveriş şartı koşulmuştur. Aynı zamanda kredi başvurusu alışverişten daha az olmamaktadır. 750 TL ile 1.500 TL arasında olması gerekir.

Kredi başvurusu Teknosa mağazasından yapılıyorsa kredi hafta içi ve hafta sonu sabah 10:00 ile akşam 22:00 saatleri arasında Teknosa mağazalarından alınabilir.

Başvurular teknosa.com sitesinden yapılıyorsa, kişi en yakın şubeye nüfus cüzdanı ile gitmelidir.

teknokredi örnek faiz ve vade farkı tablosu

 

Scroll to Top