İpotekli İhtiyaç Kredisi Almak

001233

İhtiyaç kredisi bankalar tarafından sağlanan kısa vadeli ve az evrak gerektiren bir kredi türüdür. Neredeyse tüm bankalar ihtiyaç kredisi sağlamaktadır. Günlük yaşantı içerisinde bireylerin ihtiyaçları artmakta, bu sebeple bazı zamanlarda nakit para ihtiyacı ortaya çıkabiliyor. Bu gibi durumlarda ihtiyaç kredisi kişiler için bir avantaj niteliğindedir. Kısa vadede düşük faiz oranları ve az evrak masrafı ile nakit para ihtiyacınızı karşılayabiliyorsunuz. Diğer tüm kredi türlerinde de olduğu gibi ihtiyaç kredisinin de birtakım gereklilikleri bulunmaktadır. İhtiyaç kredisinin ayrıntılarını başvurmak istediğiniz bankadan öğrenebilirsiniz. İhtiyaç kredisi kullanımı bankalar tarafından önemsenmektedir. Önemsenmesinden kaynaklı ihtiyaç kredisi konusunda çalışmalarda yoğunluk vardır. İhtiyaç kredisine kolaylıkla internet ve telefondan başvurabileceğiniz bankalar bulunuyor. Başvuru seçeneklerinin çeşitlendirildiği gibi ihtiyaç kredisinin türleri de geliştirilmiştir. Her ihtiyaç kredisi türünün gereklilikleri ve özellikleri de farklı olarak belirlenmiştir. Yazımızın devamında ihtiyaç kredisinin bir türü olan ipotekli ihtiyaç kredisinden ve ipotekli ihtiyaç kredisi almaktan bahsedeceğiz.

İpotekli İhtiyaç Kredisi Nedir?

İpotekli ihtiyaç kredisi kısa bir şekilde tanımlamak gerekirse bankadan kredi almak için teminat olarak bir gayrimenkulün gösterilmesi gereken kredi türüdür. İpotekli ihtiyaç kredisi genel olarak kullanılan adıdır ama bireysel finansman kredisi (BFK) olarak da adlandırılmaktadır. İpotekli ihtiyaç kredisi diğer ihtiyaç kredisi türlerine göre daha uzun vadeli ve yüksek miktarlı olmaktadır. Miktar ve vade uzun olduğu için çok farklı ihtiyaçlarda kullanmaya uygun bir kredi türüdür. Klasik ihtiyaç kredisini aşan harcamalar yapılabilmektedir. İpotek gösterebileceğiniz müsait bir gayrimenkule sahipseniz ipotekli ihtiyaç kredisi avantajlı ödeme ve faiz oranları sunmaktadır. İpotekli ihtiyaç kredisini evinizi yenilemek, düğün masrafları ve tatil ihtiyaçları gibi birçok ihtiyacınızda kullanabilirsiniz. İpotekli ihtiyaç kredisinde kredi çıkma ihtimali diğer ihtiyaç kredilerine göre daha yüksektir. Bunun sebebi ise bankaya bir teminat sunulmasıdır. Bankaya teminat olarak bir gayrimenkul sunulduğu için banka kendisini güvencede hisseder. Kredinin geri ödenmesinde problem yaşansa dahi bankanın elinde ipotekli bir gayrimenkul olduğu için geri ödemeyi gayrimenkul üzerinden tahsis edebilir.

İpotekli İhtiyaç Kredisini Kimler Alabilir?

İpotekli ihtiyaç kredisini almanın ön koşulu 18 yaşını geçmiş olmaktır. Öncelikle kredi almak isteyen kişilerin 18 yaşını doldurmuş olması gerekir. Temel olarak 18 yaş yasa ile de belirlenmiş olan kredi çekebilme yaşıdır. Fakat bazı bankalar daha yüksek yaş aralığına kredi sağlamayı tercih edebilmektedir. İkinci olarak ihtiyaç kredisi alacak kişinin gelirini belgeleyebilecek bir kişi olması gerekmektedir. Bankalar teminat olarak konut veya işyeri almaktadırlar. Bu sebeple bu iki seçenekten birini karşılayabilecek bir kişi olması şartlar arasında yer alıyor. İpotekli ihtiyaç kredisini alacak kişinin kredi notunun da yüksek olması bir şarttır. Daha önceki borç veya kredi ödemeleri bankalar tarafından araştırılıp, yeni kredi kişiye bu aşamanın ardından verilmektedir. Kredi notu yüksek olan kişinin bir problem ile karşılaşması olası zor bir durumdur.

İpotekli İhtiyaç Kredisi Başvurusu ve Belgeleri

İpotekli ihtiyaç kredisi başvurusu için gerekli tüm belgeler aşağıda listelenmiştir. İpotekli ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunurken gerekli belgelerin tümüne ihtiyacınız olacak. Başvuru yapmadan önce belgelerin tümünü eksiksiz olarak tamamlayınız. Tamamladıktan sonra kredi çekeceğiniz bankanın şubesine belgeler ile birlikte gidip başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvurular banka ve ekspertiz tarafından değerlendirilmektedir. Eğer ipotekli ihtiyaç kredisi almaya uygun görülürseniz bilgilendiriliyorsunuz ve kredinizi en kısa sürede alabiliyorsunuz.

  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi
  • İpotek Alınacak Gayrimenkulün Tapusu
  • Gelir Belgesi
    • Ücretli Çalışanlar için: Son aya ait maaş bordrosu ve fotokopisi.
    • Serbest Meslek için: Son vergi levhası ve fotokopisi.
    • Emekliler için: Maaş cüzdanlarının fotokopisi.
    • İkametgâh belgesi veya adınıza düzenlenmiş elektrik, su, doğalgaz, telefon faturası aslı ve fotokopisi (Son 3 ay içerisinde alınmış olmalıdır.)

 İpotekli İhtiyaç Kredisi Almanın Önemli 3 Avantajı

1. Diğer İhtiyaç Kredisi Türlerine Göre Daha Düşük Faiz Oranı

Standart krediler ipotekli kredide olduğu gibi teminatlı olmadığı için daha yüksek faiz oranı olmaktadır. Banka sunulan teminatı güvence olarak görür. İpotekli ihtiyaç kredisinde ise gayrimenkul teminatı olduğu için faiz oranı daha düşük olur.

2. Vergi Ödemesinin Az Olması

İpotekli ihtiyaç kredisinde ödenecek olan vergi miktarı diğer kredilere göre daha düşüktür. Diğer krediler farklı fonlar tarafından değerlendirilip vergi miktarı ona göre belirlenir. İpotekli ihtiyaç kredisinde bu durum söz konusu değildir.

3. Yüksek Miktar Borçlanma

Normal kredilerde güvence olmadığı için bankalar çekebileceğiniz miktarlara sınırlama getirirler. Örneğin; 10.000 TL – 20.000 TL arasında kredi çekebilirsiniz. Sınırlandırma olduğu için daha yüksek kredi çekme imkanınız olmaz. İpotekli ihtiyaç kredisinde ise yüksek miktarda borçlanmanız için hiçbir engel yoktur. Bu kredi türünde teminat gösterilen gayrimenkulün %50’si kadar kredi çekebilirsiniz. Bu değerlendirmeler bankalara göre değişmektedir.

Bankaların İpotekli İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları

İpotekli ihtiyaç kredisi genel olarak tüm bankalar tarafından sağlanabilen bir ihtiyaç kredisi türüdür. Fakat ipotekli ihtiyaç kredisi için bankalar farklı uygulamalar kullanırlar. Her bankanın kredi faiz oranları aynı olmamaktadır. Her bankanın kendisi belirlediği faiz oranı bulunur. Durum bu şekilde olunca ipotekli ihtiyaç kredisi almak istiyorsanız, farklı bankaların farklı faiz oranlarını bilmeniz gerekir. Bankaların ipotekli ihtiyaç kredisi faiz oranlarını aşağıda listelenmiştir.

İş Bankası İpotekli İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı

İş Bankası ipotekli ihtiyaç kredisi faiz oranını 100.000 TL, 48 ay vade için %1,35 olarak belirlemiştir. Kredi için tahsis ücreti, ipotek tesis ücreti ve KKDF dahil edilerek hesaplama yapılmıştır. İpotekli olmayan bireysel ihtiyaç kredilerinde bu oranlar değişmektedir.

Akbank İpotekli İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı

Akbank ipotekli ihtiyaç kredisi maksimum 36 ay vadeye kadar olanak sağlamaktadır. Kredi , 1.000 TL ile 1.000.000 TL tutar arasında talep edilebiliyor. Fakat ipotek olarak beyan edeceğiniz varlığa göre alabileceğiniz tutar belirlenmektedir. Faiz oranı ise %1,29 olarak belirlenmiştir.

VakıfBank İpotekli İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı

VakıfBank ipotekli ihtiyaç kredisi 50.000 TL’ye kadar 48 ay vade %1,30 faiz oranı uygulamaktadır. Bu şartlardaki kredi için tahsis ücreti 250,00 TL, diğer ücretler ise 800,00 TL’dir.

Ziraat Bankası İpotekli İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı

Ziraat Bankası ipotekli ihtiyaç kredisinde 48 aya kadar vade uygulamaktadır. Ziraat Bankası ipotekli ihtiyaç kredisi faiz oranını ise %1,17 olarak belirlemiştir.

ING BANK İpotekli İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı

ING BANK’ta ipotekli ihtiyaç kredisi üst limiti 1.000.000 TL olarak belirlenmiştir. Fakat ipotek gayrimenkul karşılığında olmaktadır. Vade aralığı 12-48 ay arası faiz oranı ise %1,34’dür.

HSBC İpotekli İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı

HSBC ipotekli ihtiyaç kredisini 12 aydan 36 aya kadar vermektedir. İpotekli ihtiyaç kredisi faiz oranı HSBC’de %1,45’tir.

DenizBank İpotekli İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı

DenizBank ipotekli ihtiyaç türünde vadeye göre faiz oranları değişmektedir. 12 ay vade için %1.20, 24 ay vade için %1.25, 36 ay vade için %1,35 faiz oranı belirlenmiştir.

YapıKredi İpotekli İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı

YapıKredi bankası şubelerinde ipotekli ihtiyaç kredisine %1,24 faiz oranı ile ulaşabilirsiniz.

Scroll to Top