Sayfa İçeriği
Türkiye İş Bankası OGS
Türkiye İş Bankası tarafından sunulmakta olan Otomatik Geçiş Sistemi cihazı ile birlikte gişelerde oluşan kuyruklardan ve uzun süren geçiş ödemelerinden kurtulursunuz. Böylelikle kolay ve hızlı bir şekilde yapacağınız geçişler hem sizi hem de trafiğe çıkmış olan diğer bireyleri de rahatlatır. Otomatik Geçiş Sisteminin bu harika fırsatından sizler de faydalanmak istiyorsanız Türkiye İş Bankası tarafından sunulmuş olan güvenli ve rahat işlem yapabilme ayrıcalıklı OGS cihazına sahip olabilirsiniz.
Otomatik Geçiş Sistemi, köprü ve bazı otoyollarda yer alan ve ücretli geçişlerin bulunduğu gişelerden geçerken ödenen ücretlerin hızlı bir şekilde yapılabilmesini ve böylelikle de oluşan trafiğin giderilmesini ve hatta trafiğin oluşmasının önüne geçilmesini sağlayan oldukça özel bir uygulamadır. KGM yani Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından getirilmiş olan bu uygulama ile birlikte otomobil, otobüs, minibüs ve diğer binek araçlar ile birlikte tır ve kamyon gibi ağır vasıta araçlar ve motosiklet sahipleri tarafından kullanılabilmekte olan bu sistem aynı zamanda dorseli olarak seyahat etmekte olan araçlara da OGS gişelerinde kullanabilmeleri için talep edilmesi halinde Sanal OGS Hesabı ile birlikte bu sistemin fırsatlarından yararlanma şansı sunar.
OGS Bedelleri
Otomatik Geçiş Sistemi’ni kullanabilecek olan araçlar Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ücret konusunda çeşitli sınıflara ayrılmış bulunuyor. KGM tarafından belirlenmiş olan araç sınıf listesine ve OGS ile ilgili olarak daha detaylı bilgilere Karayolları Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi olan www.kgm.gov.tr sitesinden ulaşabilmeniz mümkündür. OGS cihazı ile kullanılmakta olan aracın da aynı araç sınıfına dahil olması gerekir. OGS cihazı üzerinde araç sınıfı bilgisi de bulunur.
Türkiye İş Bankası tarafından sunulan OGS cihazından faydalanmak isteyen kişilerin kullanabilecekleri çeşitli yollar bulunmaktadır. bu yollardan ilki elbetteki Türkiye İş Bankası şubelerini ziyaret etmek olacaktır. Birinci sınıf OGS cihazı talepleri aynı zamanda Türkiye İş Bankası Bankamatik’lerinden ya da Türkiye İş Bankası İnternet Şubesi’nden yapılabilmektedir.
Türkiye İş Bankası kredi kartınız ya da ek bir hesabınız bulunuyorsa OGS cihaz bedeli olan 55 TL ile birlikte asgari yükleme tutarını yatırmanız bu sistemden yararlanabilmek için yeterli olacaktır. Tüm araç sınıflarına ait olan OGS cihazları Türkiye İş Bankası kredi kartı ya da ek hesabı bulunan kişiler için teminat bedelinin tahsil edilebilmesi sureti ile de gerçekleştirilebilir. Teminat bedeli olarak tahsil edilecek olan tutar, OGS cihazının borçlu duruma düşmesi halinde iptal olması durumunda borcun tahsil edilebilmesi için kullanılır. Bununla birlikte adınıza bir ek hesap ya da kredi kartı açılması halinde teminat bedeli size iade edilir.
Türkiye İş Bankası OGS Başvurusu
Türkiye İş Bankası müşterileri gerek İnternet şubesi üzerinden gerekse Türkiye İş Bankası ATM’lerinden birinci sınıf yani binek otomobiller için OGS cihazı taleplerinde bulunabilir. İnternet Şubesi üzerinden OGS cihazı talebinde bulunmak istiyorsanız bilmeniz gereken bir diğer şey, İnternet Şubesi üzerinden yalnızca Türkiye İş Bankası kredi kartına bağlı olma koşulu ile OGS cihazı satışının yapılabiliyor olmasıdır. Bununla birlikte Bankamatik üzerinden gerek İş Bankası kredi kartı gerek ise ek hesaba bağlı olarak OGS cihazı satın alınabilmektedir.
İnternet Şubesi üzerinden OGS cihaz başvurusu yapmak isteyen kişilerin öncelikle Türkiye İş Bankası resmi internet sitesinin sağ üst köşesinde yer alan bireysel ya da ticari internet şubesi butonlarından birine tıklaması ve ardından İnternet Şubesine giriş yapması gerekir. Daha sonra ise Başvuru bölümüne tıklamanız ve ardından da Ürünler ana menüsünde yer alan OGS sekmesine tıklamanız gerekiyor. Böylelikle başvurunuzu hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmiş olursunuz.
Bankamatik üzerinden başvuruda bulunmak isteyen kişilerin ise ilk olarak kartını ATM’ye sokması ve ardından şifresini girerek hesabına giriş yapması gerekiyor. Daha sonra ise Başvurular menüsüne girmeniz ve OGS talebinde bulunmanız gerekiyor. Bu talebin ardından ise cihaz Türkiye İş Bankası ile çalışmakta olan güvenilir bir kurye şirketi tarafından ücretsiz bir şekilde adresinize teslim edilecek ve o andan itibaren kullanılmaya hazır olacaktır.
OGS Cihazı Nasıl Kullanılır?
Paralı otoyol ya da köprülerde Otomatik Geçiş Sistemi için özel olarak ayrılmış ve üzerinde OGS harflerinin yazılı olduğu gişeler bulunur. OGS cihazına sahip olan ve bu cihazı aracının ön camına monte etmiş olan kişiler bu gişelerden duraksamadan geçiş yapabilirler. Geçiş ücretinin ödendiği ise OGS gişelerinde yer alan elektronik paneller ve OGS cihazının çıkaracağı sesli sinyal yardımı ile anlaşılabilir. OGS cihazı talep etmiş olan kişilere cihazını aracınıza nasıl monte edeceğinizi gösteren bir kullanım kılavuzu da verilecektir. Dilerseniz bu kılavuza yazımızın sonunda yer alan linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Boğaz köprülerinde OGS gişelerinden geçmeniz halinde geçiş ücretleri OGS şeritlerinde yer alan gişelerden geçtiğiniz anda cihazınız üzerinden tahsil edilir iken, otoyollarda ise otoyola giriş yapmış olduğunuz gişenin bilgisi OGS cihazına elektronik bir şekilde işlenmekte ve kullanılmakta olan güzergaha göre otoyoldan çıktığınız anda belirlenerek OGS cihazından tahsil edilmektedir. bu sebepten dolayı da hem otoyola giriş hem de otoyoldan çıkış sırasında OGS şeritlerde yer alan gişeleri kullanmanız gerekiyor.