Nakde ihtiyacımız olduğu zamanlarda bankaların kredi avantajlarından faydalanabilir ve böylelikle nakit ihtiyaçlarımızı karşılayabiliriz. Almış olduğumuz bu kredileri vadeli olarak ödeyebiliyoruz. Birçok banka çeşitli seçenekler sunarak müşterilerine kredi imkanları sağlıyor. Bankalar ihtiyaç, araç, konut gibi birçok alanda müşterilerine kredi imkanları sunmaktadırlar. Vadeli olarak ödeyebildiğimiz bu krediler bizler için büyük kolaylık sağlamaktadırlar. İnsanlar ihtiyaçlarını karşılamak için bankaların vermiş olduğu ihtiyaç, konut ve araç kredisi gibi kredi ürünlerini kullanmaktadırlar. Kredi kullanımında başvuru işlemleri ve kredinin geri ödenmesi ile ilgili uygulamalar söz konusudur. Ancak kredi ödeme işlemlerinin düzenli olarak yapılması gerekir. Almış olduğunuz bu krediyi gününde ödemezseniz belirli aralıklarla size uyarılar yapılacak bu uyarılara rağmen ödenmeyen kredi borçları için müşterilere yaptırımlar uygulanacaktır. Kredi borcu 1 ay ödenmezse ne olur sorunuzun cevabını yazının devamında vermiş olduğumuz bilgileri takip ederek öğrenebilirsiniz.
Kredi Borcu 1 Ay Ödenmezse Ne Olur?
Alacak olduğunuz kredi taksitlerini ay ay ödemeniz gerekmektedir. Kredi borcu 1 ay ödenmezse ne olur diyorsanız banka tarafından uygulanacak bazı yaptırımlar vardır. Bu yaptırımların neler olduğunu yazının devamında vermiş olduğumuz maddelerde kısaca anlatacağız. Bu bilgileri takip ederek kredi borcu 1 ay ödenmezse ne olur öğrenebilirsiniz.
- Bankalar kredi alan müşteriler için ödeme gününde ödeme yapılmaması durumunda kredi alırken imzalayacağınız kredi sözleşmesine bazı maddeleri koyarlar, bu maddelerden bir tanesi kredi borcu 1 ay ödenmezse ne olur diyorsanız ilk olarak banka tarafından uyarılırsınız.
- Bu süreçten sonra kredi alan bir kişi banka tarafından aylık taksitlerinin ödemediği günün 90 günü bulması durumunda E-Posta ve SMS yoluyla uyarı yapılırken, 90 güne yaklaştığında müşteriler telefon ile aranarak uyarılır.
- Tüm bu uyarıları dikkate alınmayan müşteriler için banka yasal takip işlemi başlatılır. Banka tarafından 90 günlük süre bittikten sonra müşteriye tüm borcu ödemesi için 7 günlük süre tanınacaktır. Eğer kişi bu sürede ödemeyi yapmaz ise yasal takip başlatılacaktır.
- Yasal takiple birlikte başlayacak haciz işlemi banka müşterilerinin psikolojik ve maddi olarak en fazla etkilendiği bir süreçtir. Haciz işlemi başladığında müşterinin evinde veya adreslerinde bulunan birçok eşya kredi borcu bitirilene kadar haciz edilir.
- Yapılan yasal takip ve haciz işlemlerindeki avukat parası ve mahkeme masrafları ise kredi sahibine aittir.