Kredi Borcu Erteleme

Kredi Geri Ödeme Erteleme

Günümüz dünyasında her geçen gün ekonomik şartlar zorlaşmakta ve bir çok ihtiyaca kişiler yetişememektir. İşte bu gibi durumlarda tüketicilerin yardımına bankaların desteği olan krediler koşmaktadır. Bu krediler her ne kadar tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılayarak onları ekonomik anlamda rahatlatmış olsa da yeni bir borç anlamına gelmektedir. Ve gün geçtikçe daha çok zorlaşmaya başlayan ekonomik şartlar veya aniden insanların karşısına çıkabilen olumsuz durumlar nedeniyle bu kredi borçları ödenememekte bu durumda tüketicileri daha büyük felaketlere sürüklemektedir. Belki ev, belki araba, düğün ya da daha başka bir çok sebepten ötürü alınan kredi mutluluğunu yaşayamadan tüketicilere zor anlar yaşatmaktadır. Karşılarına aniden çıkan olumsuz hadiseler nedeniyle kredi borçlarını daha önceden belirlenmiş olan tarihlerde ödeyemeyecek durumda olan tüketiciler ise çeşitli çözüm yolları aramaktadırlar. İşte bu yollardan birisinin de kredi borcu erteleme yöntemi olduğunun bilinmesi gerekmektedir.

Kredi Geri Ödeme Erteleme Nedir?

Akan zaman içerisinde kimin başına ne zaman ne geleceği bilinemez. Bu süreç içerisinde daha önce çekilmiş olan ve ödemesi oldukça kolay olan bir kredi borcu tüketiciler tarafından karşılanamaz duruma gelebilir. İşte bu borcun en azından bir süre de olsa ödenmemesine kredi borcu erteleme denilmektedir.

Var olan kredi borçlarının ödenemez durumda olması sebebiyle kredi borcuna sürekli gecikme faizi eklenir bu faiz ise ana borcun çok fazla büyümesine sebep olur. Borcun ödenmemeye devam etmesi ile tüketicinin dosyası icra dairesine gönderilir ve tüketiciye yönelik icra takibi başlatılır. Kredi borcuna sahip olan tüketiciler bu noktada hem icra takibinin başlamaması hem de zaten ödeyemez durumda oldukları borçlarının daha fazla artmaması için kredi borcu erteleme yöntemine başvurabilirler. Kredi borcu erteleme talebi kabul edilen tüketicilerin borçlarına banka tarafından yine belirli bir miktar da faiz uygulanacaktır fakat bu faiz oranı borcunu ödeyemediğiniz aylarınkinden çok düşük olacağından kredi borcunu erteleme işlemi kredi borcunu ödeyemeyecek durumda olan tüketiciler için bir fırsat olarak görülmektedir. Fakat bu duruma kredi veren bankalar pek sıcak bakmamaktadırlar. Kredi borcu erteleme talebiyle gelen müşterilerine kredi borcu erteleme işlemi yerine var olan borçlarının vadelerini uzatma ya da yeni bir kredi çektirerek diğer borçlarını kapatma gibi seçenekleri sunabilmektedirler.

Kredi Borcu Nasıl Ertelenir?

Cebini düşünen birer tüketici olarak ödeyemediğiniz kredi borçlarınız omuzlarınızda ağırlaşan bir yük olsun istemiyorsanız, yapmanız gereken şey kredi borcu erteleme talebinizi bankaya iletecek olan bir dilekçe yazmak ve dilekçeyle beraber krediyi almış olduğunuz bankanın şubesine gitmek olacaktır. Krediyi almış olduğunuz bankanın aynı şubesine gitmek ve mümkünse krediyi almış olduğunuz banka personeline talebinizi aktarmanız sizin için çok daha faydalı olacaktır. Çünkü kredi alımı esnasında size onayı vermiş olan personelde daha önceden pozitif bir etki bırakmış olduğunuz ve sizi hali hazırda tanımış olduğu için bu yararınıza olur. Bu durum ise personelin talebinizi ciddiye almasını sağlayacaktır. Personelle görüşme esnasında ilk olarak sözlü talepte bulunmalısınız. İlgili personele kredi borcunuzu hangi sebeplerle ödeyemediğinizi kısa ve anlaşılır bir şekilde bütün samimiyetinizle anlatmalısınız. Sözlü talebinizin ardından konuyla ilgili dilekçenizi personele vererek resmi anlamda da kredi borcu erteleme başvurunuz gerçekleşmiş olacaktır.

Kredi borcu erteleme işlemini bankaların çoğu kabul etmek istememektedir. Kabul ettikleri talep sahipleri ise kredi notu yüksek olan ve daha önceki ödemelerini aksatmadan gerçekleştirmiş olan tüketicilerdir.

Kredi Geri Ödeme Erteleme İşlemini Hangi Bankalar Gerçekleştirir?

ING Bank: Eğer ING Banktan daha önce bir mortgage konut kredisi almışsanız ve yaşadığınız çeşitli aksaklıklar sebebiyle borcunuzu ödeyemeyecekseniz, ING bank 12 ay boyunca düzenli ödeme yapmış olan müşterilerine tam 2 ay taksit erteleme fırsatı vermektedir. Bu avantajdan yararlanmak isteyen tüketicilerin ödemeleri aksatmadan önce ING Bankı ödeme yapamayacağı konusunda bilgilendirmeleri gerekmektedir. Ödeme aksatıldıktan sonra tüketicinin böyle bir talepte bulunması isteğinin olumsuz sonuçlanmasına sebep olabilmektedir. Aynı zamanda ING Bank yeni kampanyası ile birlikte ödemeleri 3 ay erteleme fırsatıyla 100 bin TL’ye varan ihtiyaç kredisi de vermektedir.

Akbank: Almış olduğunuz kredinin 3 aya kadar ertelenebileceği bankalardan birisidir, uygun faiz oranlarıyla kredi borcunuzu Akbank’ta erteletebilirsiniz.

ING Bank ve Akbank dışında kredi borcu erteleme işlemini Yapı Kredi, Ziraat Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Vakıfbank, Odeabank gibi bankalar da yapmaktadır. Fakat bütün bu bankaların öncelikleri kredi borcunuzu yapılandırma yoluna gitmenizi sağlama ya da yeni kredi almanızı sağlamak olacaktır.

Kredi borcu erteleme işlemi sizi yalnızca birkaç ay rahatlatabilecek bir işlemdir. Eğer birkaç ay sonrasında hala ödemelerinizi düzenli olarak gerçekleştirebileceğinizi düşünmüyorsanız başka bir yönteme başvurmanız gerekmektedir. Bu işlem sizi daha uzun vadeli rahatlatacak olan kredi borcu yapılandırma fırsatlarından yararlanmak olacağı gibi farklı bir kaynaktan nakit para bulmakta işinize yarayacaktır. Kredi borcunuzu kapatmak için yeni, daha uzun vadeli ve ödeme tutarının daha düşük olduğu bir kredi alabilirseniz de bu işlem sizi uzun vadeli olarak rahatlatacaktır. Bankaların da genel olarak tüketici, bireysel ihtiyaç kredileri, konut kredisi, iş yeri kredisi ve özel kredi türlerinin kredi borcu erteleme işlemlerine olumlu sonuç vermedikleri düşünülürse hiç vakit kaybetmeden kredi borcu yapılandırma ya da daha uzun ve düşük tutar da ödeme fırsatlarıyla yeni bir kredi alarak kredi borcunuzu kapatabilirsiniz.

Kredi borcu erteleme işlemlerinizle ilgili daha ayrıntılı bilgiyi banka şubelerinden alabilirsiniz.

Scroll to Top