KREDİ BORCU ÖDENMEZSE NE OLUR

KREDİ BORCU ÖDENMEZSE NE OLUR?

Nakde ihtiyacımız olduğu zamanlarda bankaların sağlamış olduğu kredi avantajlarından faydalanabiliyor ve böylelikle ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyoruz. Hem de almış olduğumuz bu kredileri vadeli olarak ödeyebiliyoruz. Birçok banka çeşitli seçeneklerle müşterilerine kredi imkanları sağlıyor. Bankalar ihtiyaç, konut, araç gibi birçok alanda müşterilerine kredi imkanları sunuyorlar. Vadeli olarak ödediğimiz bu krediler bizler için büyük kolaylıklar sağlıyor. İnsanlar ihtiyaçları gereği olarak bankaların vermiş olduğu ihtiyaç, konut, eğitim, düğün ve araç kredisi gibi ürünleri kullanmaktadırlar. Kredi kullanımında başvuru işlemleri ve kredinin geri ödenmesi ile ilgili uygulamalar söz konusudur. Krediyi ödeme işlemlerinin düzenli olarak yapılması gerekmektedir. Almış olduğunuz krediyi düzenli olarak gününde ödemez iseniz ve belirli bir zaman sonra aylık taksitlerini ödemeyen müşterilere yaptırımlar uygulanmaktadır. Kredi borcu ödenmezse ne olur yazının devamında vermiş olduğumuz maddeleri takip ederek öğrenebilirsiniz.

Kredi Borcu Ödenmezse Ne Olur?

Almış olduğunuz kredilerin taksitlerini düzgün bir şekilde ay ay ödemeniz gerekmektedir. Aksi takdirde banka tarafından uygulanacak yaptırımlar vardır. Kredi borcu ödenmezse ne olur, yazının devamında vermiş olduğumuz maddelerde kısaca anlattık. Bu bilgileri takip ederek kredi borcu ödenmezse ne olur öğrenebilirsiniz.

  • Bankalar kredi çeken müşteriler için gününde ödeme yapılmaması durumunda kredi alırken imzalayacağınız kredi sözleşmesine bazı ağır maddeleri koyarlar, bu maddelerden birisi ödemediğiniz 90 gün boyunca kredinizin faizi işlenecektir.
  • Bankadan kredi alan bir kişi aylık taksitlerini 90 gün boyunca ödememesi durumunda banka tarafından uyarılır.
  • Bankanın uyarma işlemi öncelikle e-posta ve SMS yoluyla yapılırken, 90 güne yaklaşınca müşteriler telefon ile aranarak uyarılır.
  • Tüm bu uyarıları dikkate almayan banka müşterisi için banka yasal takip işlemi başlatılacaktır. Banka 90 günlük süreden sonra müşteriye tüm borcu ödemesi için 7 günlük bir süre tanıyacaktır. Eğer ki kişi bu sürede ödemeyi yine yapmaz ise Merkez Bankası’nda bulunan hukuki organlar ile yasal takip başlatılacaktır.
  • Yasal takip ile birlikte başlayacak haciz uygulaması banka müşterilerinin psikolojik ve maddi olarak en fazla etkilendiği bir süreçtir. Haciz işlemi ile ilgili olarak müşterinin evinde veya adreslerinde bulunan birçok ürün kredi borcu bitirilene kadar haciz edilir.
  • Yapılan yasal takip ve haciz işlemlerindeki avukat parası ve mahkeme masrafları da kredi sahibine aittir.
Scroll to Top