revize-Tekstilbank (ICBC) Hgs Nasıl Alınır?

imagen hgs 0big

Ulaşım çeşitleri kara yolu, hava yolu, deniz yolu ve demir yolu olmak üzere günümüzde çeşitli dallara ayrılmıştır. Günümüz itibari ile dünyada ve ülkemizde en çok kullanılan ulaşım türü kara yolu ulaşımıdır. Kara yolu seçenekleri genellikle ücretsiz ve halkın kullanıma açık olsa da bazı durumlarda paralı sistem geçerli olmaktadır. Ücret tahsili konusu çeşitlilik gösterir. Ülkemizde ilk zamanlar nakit olarak tahsil edilen bu ücret; insanların nakit para taşınımını azaltması, kartlara ilginin artması ve beraberinde bu sebeplerin hayatımıza çeşitli alanlarda kartlı sistemleri getirmesi sebebi ile yerini kartlı sistemlere bırakmıştır. Fakat mevzu bahis trafik olunca kartlı sistemde nakit paradaki gibi trafik aksamış ve uzun kuyruklara sebebiyet vermiştir. Bu sorunlar farklı bir sisteme ihtiyaç duyulmasına neden olmuş ve bu aksaklıkları ortadan kaldırmak için Hgs sistemi hayatımıza girmiştir. Bu yazıda ‘Tekstilbank (ICBC) Hgs Nasıl Alınır’ konusunda bilgilendirme yapılacaktır.

Hgs Nedir ve Nasıl Çalışır?

İsminin uzun hali Hızlı Geçiş Sistemi olan Hgs, 2013 yılında hayatımıza girmiş ve  günümüzde para tahsilatı yapılacak tüm kara yollarında aktif olarak kullanılan bir ödeme sistemidir. Hgs’nin çalışma prensibi sistemin sizin araç plakasını tanıması ve kara yolu çeşidine göre belirlenen ücretin tahsis edilmesi ile geçiş sağlaması şeklindedir. Sistemin plakayı tanıması tanımlaması için Hgs’de bir etiket kullanımı mevcuttur. Bu etiket aracınızın ön camının ilgili ve uygun yerine yapıştırılması koşuluyla tanınmasını sağlar. Bu etikette bir barkod numarası bulunmaktadır. Bu barkod numarası yapıştırılan aracın plakası ile eşleşir ve plakaya özel olur. Geçişlerde sisteme dahil olan kameralar bu barkod numaralarını okumaktadır ve yukarıda bahsi geçen tanıma sistemi bu şekilde çalışmaktadır. Ücret tahsili geçiş yapılırken Hgs hesabınızda bulunan bakiyeden düşmektedir. Günümüzde belirli otoyol ve boğaz geçişlerinde nakit ücret ödeme yöntemi kullanılmamakta olup yalnızca Hgs ve diğer bir geçiş sistemi olan OGS sistemleri kullanılmaktadır. Bu sebeple araç sahiplerinin konuya dikkat etmelerine fayda vardır. Hgs’nin en büyük avantajı durma gereksinimine ihtiyaç olunmamasıdır. Sistem belirli bir hız ile geçişlerde okuma yapabilmektedir. Bir yavaşlama söz konusu olsa da durmak ile kıyaslandığında kat kat verimli bir sistem olduğu aşikardır. Bu sayede trafik sıkışmamış olur ve akıcılığı devam eder.

Hgs Nasıl Alınır, Bakiyesi Nasıl Yüklenir?

Hgs hizmetine yukarıda belirtilen seçeneklerden birini tercih ederek ulaşabilirsiniz. Bankalar aracılığı ile Hgs hizmeti almak isterseniz aynı bankada bir hesap veya bir kredi kartı belirtmeniz gerekir. Bu sayede Hgs ödemeleriniz istediğiniz seçenek üzerinden kesilir. Bunun yanı sıra direkt PTT şubelerine giderek Hgs başvurusunda bulunabilirsiniz. Hgs bakiye yüklemelerini bankaların internet şubesi veya mobil bankacılık hizmetleri üzerinden gerçekleştirebilir, şubelere gidebilir veya bu imkanı sağlayan ATM’ler üzerinden ödemeleri gerçekleştirebilirsiniz. Hgs bakiye işlemlerinde otomatik ödeme talimatı verirseniz bakiye yetersizliğinde sıkıntıya düşmez ve cezai işlemlerle uğraşmak zorunda kalmazsınız. Bu isteğinizi seçtiğiniz ilgili kanala bildirebilirsiniz.

Tekstilbank (ICBC) Üzerinden Hgs Nasıl Alınır?

Hgs ile kara yolu ulaşımı oldukça pratik bir hal almıştır. Tekstilbank 2015 yılında hisse devri sebebi ile ICBC’ye devri gerçekleştirilmiş ve aynı yıl içerisinde isim değişikliği gerçekleşmiştir. Tekstilbank zamanında birçok bankada olduğu gibi Hgs işlemleri yetkili şubeler üzerinden alınabilmekte idi. Günümüzde devir gerçekleştikten sonra ICBC maalesef Hgs hizmeti vermemektedir. Bu durum sonraki yıllarda değişkenlik gösterileceği için bankadan bilgi alınmasında fayda vardır. Bu yüzden Hgs işlemleri için ICBC’ye başvurmak isteyen kişilerin bu ayrıntıya dikkat etmesi gerekmektedir.

Hangi Bankalar Hgs Hizmeti Vermektedir?

Günümüzde birçok banka Hgs hizmeti vermektedir. Bunları Garanti Bankası, İş Bankası, Türkiye Ekonomi Bankası, Kuveyt Türk, Albaraka Türk, Yapı Kredi Bankası, Denizbank, QNB Finansbank, Vakıfbank, Halk Bankası, Ziraat Bankası, Akbank şeklinde sıralamak mümkündür. Ayrıca PTT şubelerinden de Hgs alınabilmektedir.

 

Hgs Kart Ücretleri Nedir? Hgs İptal İşlemleri Nasıl Gerçekleştirilir?

Hgs kart ücretleri çeşitlilik göstermektedir. PTT şubelerinde yapışkanlı etiket fiyatları 7,5 TL iken standart kart şeklindeki kart ücreti 20 TL’dir. Bankalar için fiyatlar değişkenlik gösterebilmekte olup detaylı bilgiyi ilgili bankadan almakta fayda vardır. Son olarak bahsedilmesi gereken konu ise Hgs iptal işlemleridir. Bazı durumlarda kişiler Hgs’lerini iptal ettirmek isteyebilmektedir. Bunun için direkt şubelere gidilebilir veya telefon üzerinden müşteri hizmetlerinden yardım alınabilir.

Scroll to Top