Tarımsal Kredili Mevduat Hesabı

ciftci nakit kredisi

Günümüzde birçok banka çeşitli alanlarda çalışan bireyler için farklı özellikte birçok hesap türü ile hizmet vermektedir. Tarımsal faaliyetlerin azımsanamayacak seviyede gerçekleştirildiği Türkiye’de, tarım işleri ile ilgilenen bireylere bankalar birçok avantaj sunmaktadır. Çünkü tarım sektöründe faaliyet gösteren bir birey gelirini belli ay yada dönemlerde elde etmekte diğer ay veya dönemlerde gelir elde etmemektedir. Bankalar bu durumu düşünerek tarım sektöründeki müşterilerinin ihtiyaçlarını zamanında giderip zorda kalmamaları için “Tarımsal Kredili Mevduat Hesabı” diye adlandırılan bir hesap türü ile bu alandaki müşterilerine hizmet vermektedir. Şuan hemen hemen her banka tarımsal kredili mevduat hesabını müşterilerine sunmaktadır. Tarımsal kredili mevduat hesabının en güzel yanı hesabınızda limit olmasa bile harcama yapabilir, ihtiyaçlarınızı giderebilir olmanızdır. Biz bu yazımızda tarımsal kredili mevduat hesabı hakkında bilgiler paylaşacağız.

Tarımsal Kredili Mevduat Hesabı Nedir, Hangi Bankalar Bu Hizmeti Vermektedir?

Tarımsal kredili mevduat hesabı, var olan vadesiz hesabınıza ek olarak elde ettiğiniz gelir ve kredi notunuza göre belirlenen limit dahilinde hesabınızda para olmasa bile bu limit sınırında ihtiyaçlarınızı giderebilir, ödemelerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir hesap türüdür. Tarım sektöründe faaliyet gösteren bireyler için sunulmuş bu hesap ile bütçenizi düzenleyebilir, harcamalarınızı ve gelirinizi hesaplayarak zorlanmadan bütçe kontrolünüzü sağlamış hem de sunulan avantajlar ile birçok fırsattan da yararlanabilirsiniz. Şuan hemen hemen her banka kredili mevduat hesabını müşterilerine sunmaktadır. Yalnız bu bankaların başında Ziraat Bankası ve Finansbank gelmektedir. Bunlardan başka bazı bankalardan bahsederek gerekli bilgilendirmeleri sizlerle paylaşacağız.

1. Finansbank Tarımsal Kredili Mevduat Hesabı (KMH)

Finansbank Tarımsal Kredili Mevduat Hesabı, var olan vadesiz hesabınızda paranız olmasa bile ihtiyaçlarınızı karşılamak ve çözüm üretmek amacıyla hizmete sunulmuş bir hizmettir. Bu hesap ile yaptığınız işlemlerde ödediğiniz faiz oranı, hesabı kullandığınız gün ve para miktarına göre belirlenmektedir.

Finansbank’ın başvuru esnasında istediği belgeler;

  • Çiftçilik Belgesi,
  • Çiftçi Kayıt Sistemi belgesi (ÇKS belgesi),
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi.
  • Şubede yapılacak değerlendirme ile gerekli görülmesi durumunda ilave belge ve teminat talep edilebilecektir.

Bu hesap türü ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için size en yakın şubenin adres bilgilerini yazımızın sonunda verdiğimiz linkten edinebilirsiniz.

2. Ziraat Bankası Tarımsal Kredili Mevduat Hesabı(KMH)

Ziraat Bankası, vadesiz hesabınızda para olmasa bile açılan limit dahilinde harcama, ödeme vb. ihtiyaçlarınızı giderebilmeniz için sizlere kredili mevduat hesabını(KMH) sunmuştur. Bu hesap türünden tarım alanında faaliyet gösteren bireylerin de yararlanmasını mümkün kılarak tarımsal kredili mevduat hesabını hizmete koymuştur. Bu hesap ile belli dönemlerde gelir elde eden tarım sektöründeki kişiler borçlarını zamanında ödeyebilir ve ihtiyaçlarını giderebilir. Kullanılan gün ve para miktarına göre belirlenen faiz oranları ise oldukça düşüktür. Sizler de tarım ile uğraşıyor ve bu hesabı açtırmak istiyorsanız bankanın istediği belgeler ile size en yakın şubeye gitmeniz yeterli olacaktır.

Ziraat Bankası’nın başvuru esnasında istediği belgeler;

  • Kimlik Fotokopisi,
  • Çiftçilik Belgesi,
  • Çiftçi Kayıt Sistemi Belgesi şeklindedir.

Daha detaylı bilgi almak istiyor ve/veya başvuru yapmak istiyorsanız yazımızın sonunda verdiğimiz linkten size en yakın şubeye ait adres bilgilerini öğrenebilirsiniz.

3. TEB Tarımsal Kredili Mevduat Hesabı (KMH)

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB), vadesiz hesabınızda para olmasa bile kredili mevduat hesabı ile banka tarafından gelirinize göre belirlenen ek limit dahilinde ödemelerinizi gerçekleştirebilir, nakit ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Tarım sektörüyle uğraşan kişilerin bu tür hesap türlerine talebi oldukça fazladır. TEB Bankası bu talep karşılığında tarım kredili mevduat hesabını devreye sokmuştur. Üstelik bu hesap ile yaptığınız harcamalarda faiz oranı kullandığınız para ve gün sayısına göre belirlenmektedir. Bankanın istediği belgeler ile size en yakın şubeye giderek başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

TEB’in başvuru esnasında istediği belgeler;

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  • Çiftçilik belgesi,
  • Çiftçi Kayıt Sistemi belgesi,
  • Bankanın gerektiği taktirde istediği farklı belgeler şeklindedir.

TEB Tarımsal Kredili Mevduat Hesabı açmak ve bu hesap türü hakkında daha detaylı bilgi almak için yazımızın sonunda verdiğimiz linkten size en yakın şube bilgilerine erişebilirsiniz.

4. Halkbank Tarımsal Kredili Mevduat Hesabı (KMH)

Halkbank Tarımsal Kredili Mevduat Hesabı ile hesabınızda para olmasa dahi limitiniz dahilinde Şube ve Bank24’lerden para çekebilir, Bank24 kartınız ile alışveriş yapabilir veya Havale, EFT gibi Bankacılık işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca faturalarınızı ödeyebilir, otomatik ödeme talimatı ile de gecikmelerin önüne geçebilirsiniz. Tarım sektöründe olan bireyler için kaçınılmaz bir fırsat olan kredili mevduat hesabı birçok avantaj ile de yüzleri güldürmektedir. Bankanın gelirinize göre belirlediği limit ile, yaptığınız harcama miktarı ve gün sayısına göre belirlenen düşük faiz oranları ile ihtiyacınızı karşılayabilir hasat zamanı elde ettiğiniz gelir ile ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu hesabı açtırmak için bankanın sizden istediği belgeler ile en yakın şubeye başvurmanız yeterli olacaktır.

Halkbank’ın başvuru sırasında istediği belgeler;

  • Çiftçilik belgesi,
  • Çiftçi kayıt sistemi belgesi,
  • Kimlik fotokopisi şeklindedir.

Detaylı bilgi ve başvuru işlemi için yazımızın sonunda verdiğimiz linkten en yakın şube bilgilerine erişebilirsiniz.

5. Vakıfbank Tarımsal Kredili Mevduat Hesabı(KMH)

Vakıfbank Tarımsal Kredili Mevduat Hesabı’nı “Tarım Kart” ile müşterilerine sunmuştur. Genellikle hasat sonrası yılda bir kere gelir elde eden tarım sektöründeki bireyler bu hesap ile harcama ve ödemelerini gerçekleştirebilir, nakit ihtiyaçlarını karşılayabilirler. Bankanın gelirinize göre belirlediği limit dahilinde istediğiniz işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bankanın istediği belgeler ile size en yakın şubeye giderek başvurunuzu yapabilirsiniz.

Vakıfbank’ın başvuru esnasında istediği belgeler;

  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Tarımsal faaliyete ilişkin güncel belgeler

Daha detaylı bilgi ve başvuru için yazımızın sonunda verdiğimiz linkten size en yakın şube bilgilerine erişebilirsiniz.

6. Denizbank Tarımsal Kredili Mevduat Hesabı

Denizbank’ın sunduğu tarımsal kredili mevduat hesabının özellikleri şu şekildedir;

  • Hesabınızda yeterli bakiye olmasa bile, Kredili Mevduat Hesabı limitiniz dahilinde otomatik ödeme talimatı verdiğiniz fatura ödemeniz yapılır.
  • Kredili Mevduat Hesabı’nıza kullanmış olduğunuz gün kadar faiz işler.
  • Kredili Mevduat Hesabınız yılda bir ödemeli olup, vadesi hasadınıza göre belirlenmektedir.

Detaylı bilgi almak ve Tarımsal Kredili Mevduat Hesabı talebinde bulunmak için en yakın DenizBank şubeleri’ne başvurabilirsiniz.

7. Akbank Tarımsal Kredili Mevduat Hesabı

Akbank’ın sizlere sunmuş olduğu tarımsal kredili mevduat hesabı ile vadesiz hesabınızda para olmasa bile tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilir ve hasat zamanında ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Akbank’ın mevduat hesabı ile 7/24 Akbank ATM’lerinden vadesiz mevduat hesabınıza ulaşabilir, nakit para çekebilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi için ve başvuru işleminiz için size en yakın Akbank şubesine gitmeniz yeterli olacaktır.

Size en yakın Akbank şubesi için TIKLAYINIZ!

Size en yakın Finansbank şubesi için TIKLAYINIZ!

Size en yakın Ziraat Bankası şubesi için TIKLAYINIZ!

Size en yakın TEB şubesi için TIKLAYINIZ!

Size en yakın Halkbank şubesi için TIKLAYINIZ!

Size en yakın VakıfBank şubesi için TIKLAYINIZ!

Scroll to Top