Vakıfbank, 11 Ocak 1954 tarihinde o dönemin başbakanı olan Adnan Menderes tarafından verilmiş olan özel talimat ile birlikte 50.000.000 Liralık sermaye ile 6219 sayılı özel kanuna dayanarak anonim ortaklık olarak kurulmuş olup yine aynı gün faaliyete geçmeye başlamıştır. Vakıfbank sermayesinin neredeyse 4’te 1 2005 yılının Kasım ayında halk arz edilmiş bulunuyor. Kalan sermayenin %15.64’ü mülhak vakıflara, %16.10’u mensupların üyesi olduğu Türkiye vakıflar bankası Emekli Sandığı’na ve 43’ü ise Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan mazbut vakıflara ve geriye kalan bölüm ise hükmi ve hakiki şahıslara aittir. 1954 yılında kurulan bu banka bugünkü adı ile Vakıfbank olarak bilinse de esasında Türkiye vakıflar Bankası Türk Anonim Ortaklığı adına sahiptir. 2014 yılında TBB yani Türkiye Bankalar Birliği tarafından yapılmış olan açıklama göre Türkiye’nin en 7. bankası olma özelliğine sahip olan Vakıfbank, ülkemizin önde gelen bankaları arasında yer alır.
Bir Vakıfbank müşterisi olarak Vakıfbank tarafından çıkartılmış olan kredi ve banka kartlarından faydalanmanız mümkün. Vakıfbank World Card, Like Card, Rail & Miles, Platinum, Mil Plus, Taraftar kartları, Tercih Kart, ortak markalı kartlar, sanal kart, Tarım Kart ve Business Card şeklind birçok kredi kartı bulunur. Banka kartı olarak ise klasik, taraftar, junior ve anında adlarına sahip olan bankomat kartlarından yararlanmanız mümkün. Bununla birlikte Vakıfbank tarafından sunulmuş olan akaryakıttan, giyime, aksesuardan beyaz eşyaya, elektronik ürünlerinden oyuncağa, araç kiralamadan market alışverişine oldukça geniş bir yelpazeye sahip olan kampanyalardan faydalanabilirsiniz.
Vakıfbank tarafından sunulmuş olan mevduat ürünleri ise Konut hesabı, çeyiz hesabı, halden anlayan vadeli hesap, havuz hesabı, yabancı para mevduat hesabı, Türk Lirası mevduat hesabı, e vadeli hesap ve altın çağı hesabı şeklinde ayrılır. Vakıfbank Vakıf Emeklilik ve Güneş Sigorta kapsamında çeşitli sigorta ve emeklilik fırsatları da sunar. Bununla birlikte her an her yerde ulaşabileceğini bir banka olan Vakıfbank şubeleri haricinde, İnternet Bankacılığı, Mobil Bankacılık, Telefon Bankacılığı ve ATM’ler ile birlikte sizlere hizmet vermeye devam ediyor. Bugün sizlere tüm bu hizmetlerden hangi saatler ve hangi günler yararlanabileceğinizi göstermek adına Vakıfbank Çalışma Saatleri isimli konudan bahsedeceğiz.
Vakıfbank Çalışma Saati Aralıkları
Vakıfbank ülkemizde yalnızca birkaç örneği bulunmakta olan ve hafta sonu çalışmakta olan bankalardan biri olmadığı için yalnızca hafta içi hizmet verir. Hafta içi saat 09:30’da hizmet vermeye başlayan bu banka saatler 12:30’u gösterdiği zaman bir saat sürecek olan bir molaya girer. Bu mola sırasında ise Vakıfbank çalışanları dinlenir. Bir saatlik sürenin ardından ise saat 13:30’da hizmet vermeye kaldığı yerden devam eden bu banka saatler 17:00’yi göstediği zaman ise kapanış yapar. Kimi zaman bu noktalarda kısa süreli gecikmeler olsa da bir bankanın hiçbir zaman vaktinden geç açıldığını ya da erken kapandığı görmeniz mümkün değildir. Bu tür bir durum olması halinde müşteriler haksızlık yapılmış olacağı için bankaların saatlerde yapacağı oynamalar her daim müşteri lehine olmalıdır. Bankalar öğle arasına geç dahi girmiş olsa öğle arasaı bitiş saati ile birlikte hizmet vermeye devam etme yükümlülüğüne sahiptir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken bir diğer şey ise Vakıfbank’ın tatil günlerinde çalışma saatlerinde değişiklik yapılmasıdır. Bu sebeple özellikle tatil günlerde bankanın resmi internet sitesine girerek bu konu ile ilgili bilgi almakta fayda bulunur.
Eğer hafta içi çalışma saatleri içerisinde ihtiyacınız olan işlemleri gerçekleştiremediyseniz birçok işlemi ATM, İnternet Bankacılığı, Telefon Bankacılığı ve Mobil Bankacılık hizmetleri sayesinde gerçekleştirmeniz mümkün. ATM, akılı telefonlar için çıkartılmış olan mobil uygulamalar ve resmi internet sitesi üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde girilebilen İnternet Şubesi aracılığı ile 7 gün 24 saat boyunca şubeye gerek duymadan birçok işlemi gerçekleştirmeniz mümkün. Vakıfbank Telefon Bankacılığından faydalanmak isteyen kişilerin ise 0850 222 0 724’ü ya da yurt dışnıdan 0090 0850 222 0 724 numarasın ıaraması gerekiyor. Bu sayede sesli yanıt sistemi ya da doğrudan müşteri temsilcilerine bağlanabilir ve tüm sorularınıza 7 gün 24 saat boyunca cevap bulabilirsiniz. Tüm bu yöntemler oldukça güvenli yöntemler oldukları için de endişelenmenizi gerektirecek hiçbir şey bulunmaz.
Vakıfbank EFT Saatleri
Vakıfbank EFT işlemlerini şube üzerinden yapmak isteyen kişilerin 09:00 ile 16:30 arasında bu işlemleri gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu saat dilimi dahilinde yapılacak olan EFT işlemleri aynı gün içinde karşı tarafa aktarılarak yapılabiliyor. Fakat saat 16:30’dan sonra yapılacak olan EFT işlemleri bir sonraki gün gerçekleştirilebiliyor. Bununla birlikte hafta içinin son günü olan Cuma günü saat 16:30’dan sonra bir işlem yapmanız halinde EFT işlemleriniz bir sonraki iş günü olan Pazartesi sabahına kalıyor. Fakat bu, bir tatil gününe denk geldiği takdirde işlem yine aksıyor. Her halükarda EFT işlemleriniz bir sonraki iş günü gerçekleşmek üzere ertelenmiş oluyor.
EFT işlemleri normal şartlarda 5 ile 10 dakika arasında tamamlanıyor olsa da kimi yoğunluk durumlarda bu süre yarım saate kadar çıkabiliyor. Fakat EFT işlemlerini gerçekleştirerek 5, 10 ve hatta 30 dakikanın ardından bile karşı tarafa paranız ulaşmadı ya da karşı taraftan paranız size ulaşmadı ise bu durumda gönderici ve alıcı hesap bilgilerini kontrol etmeli ve yaptığınız işlemin detaylarına bakmalısınız. Bununla birlikte herhangi bir sorun tespit etmediğiniz zaman banka şubesini aramanız gerekiyor. Doğrudan banka şubesine gidebileceğiniz gibi aynı zamanda Vakıfbank Telefon Bankacılığını kullanmanız da mümkün.
Bununla birlikte İnternet Şubesi üzerinden yapıacak olan EFT işlemleri iş günü olan hafta içi günlerinde saat 00:01 ile 17:15 arasında yapılabiliyor. Buna karşın fatura ödeme ve havale işlemleriniz ise 7 gün 24 saat boyunca yapılabilmekte olan işlemler arasında yer alıyor. EFT işlemlerinde saat 17:15’ten sonra yapılacak olan işlemlerin ya da tatil günlerinde yapılacak ola EFT işlemlerinin ileri bir tarihte yapılması için talimat verilebiliyor.