Vakıfbank, 1954 yılında Adnan Menderes tarafından verilmiş bir talimat ile kurulmuş bir banka olmak ile birlikte 2014 yılında TBB yani Türkiye Bankalar Birliği tarafından yapılmış olan açıklamaya göre Türkiye’nin en büyük 7. bankası olarak günümüzde hizmet vermeye devam ediyor. Gerek bireysel gerek ise kurumsal olarak çeşitli dallarda hizmet vermekte olan Vakıfbank, kredi kartı, kredi, mevduat hesabı ve sunmuş olduğu çeşitli kampanyalar sayesinde her gün bir başka müşteriyi kendi üzerine çekmeyi başarırken aynı zamanda hali hazırda sahip olduğu müşterileri de korumaya devam ediyor. Bu şekilde birçok farklı dalda müşterilerine hizmet vermekte olan Vakıfbank, aynı zamanda Hızlı Geçiş Sistemi olarak da bilinen HGS konusunda da müşterilerine kart ve etiket alma fırsatı sunuyor. Bu yüzden HGS başvurusunda bulunmak isteyen kişiler Vakıfbank’ı tercih edebiliyor. Bugün sizlere Vakıfbank HGS Nasıl Alınır sorununu cevabını vermekle kalmayacak aynı zamanda Hızlı Geçiş Sistemi ile ilgili olarak detaylı bilgiler sunacağız.
Sayfa İçeriği
HGS Nedir?
KGS yani Kartlı Geçiş Sistemi, 31 Ocak 2013 tarihinde yürürlükten kalkmış ve bir sonraki gün de HGS yani Hızlı Geçiş Sistemi yürürlüğe girmiştir. Böylelikle ülkemizde yaşayan birçok kişi rahat bir nefes alarak yeni sistemin tadını çıkarmaya başlamıştır. Zira KGS sistemi ile birlikte özel otoyol ve köprülerde yer alan gişelere girerken yavaşlaması ve gişede yer alan görevliye kartı uzatması gereken bireyler daha sonra da işlemin tamamlanması ile birlikte harekete geçiyor ve böylelikle ardında bitmek tükenmek bilmeyen bir araç sırası bırakıyordu. Bu da uzun kuyruklardan oluşan trafiğe sebep olduğu için insanlar bu duruma tepki gösteriyordu. İşte bu sebeple ortaya çıkan Hızlı Geçiiş Sistemi sayesinde artık gişelerde duraksamalar yaşanmıyor, bireyler araçlarının önüne yapıştırdıkları etiketler sayesinde duraksama gereği duymadan gişelerden doğrudan geçiyor ve bu şekilde trafik oluşumunun önüne geçmiş oluyor. Her ne kadar sürekli artan araç sayısı sebebi ile Türkiye’deki trafiğin sona ermesi pek mümkün gözükmüyor olsa da bu tür iyileştirmeler oldukça işe yarıyor.
Hızlı Geçiş Sistemi Nasıl Alınır?
Hızlı Geçiş Sisteminin bir parçası olmak isteyen kişiler Vakıfbank üzerinden bu sisteme dahil olabilir ve özel otoyol ve köprülerden uygun şartlarda hiç duraksamaya gerek duymadan geçiş yapabilir. Fakat bunun için her şeyden önce Vakıfbank üzerine kredi kartı ya da bir banka hesabına ihtiyacınız var. Bu iki finansal destekten en az birine sahip olmanız durumunda ve sahip olduğunuz bu desteğe erişiminizin de olması halinde Hızlı Geçiş Sistemi başvurusunda bulunmanız mümkün. Eğer banka hesabı ya da kredi kartına sahip değilseniz dahi kendinize yeni bir banka hesabı açtırabilir ya da kredi kartı başvurusunda bulunablirsiniz. Bu işlemleri gerçekleştirmek için ise bankanın İnternet Şubesini kullanabilir ya da doğrudan şubeye gidebilrisiniz. Vakıfbank üzerinden alınacak olan Hızlı Geçiş Sistemi etiketi ve kartı ile birlikte bakiye yükleme işlemleri yalnızca Vakıfbank üzerinden yapılabilecek olup PTT kurumu aracılığı ile dahi olsa bakiye yükleme işlemi yapılamaz.
Hızlı Geçiş Sistemi Bakiye Nasıl Yüklenir?
Hızlı Geçiş Sitemine Vakıfbank üzerinden dahil olan kişiler İnternet Şubesi üzerinden Hızlı Geçiş Sistemi kayıtlarını detaylı bir şekilde inceleyebilir, kalan bakiyelerini görüntüleyebilir ve bakiye yükleme işlemlerini gerçekleştirebilirler. Kredi kartını ya da Bankomat hesap kartı ile HGS’sini ilişkilendirmek isteyen kişiler öncelikle şubeye başvurmalıdır. Daha sonra gerek bankomat kartı gerek ise kredi kartı üzerinden vereceğiniz talimatlar doğrultusunda Hızlı Geçiş Sistemi bakiyenizi belirli bir limitin altına düşmesi halinde otomatik bir şekilde bakiye yükleme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede hem durmadan ne kadar bakiye kaldığını kontrol etmek durumunda kalmaz hem de kafanızı bu duruma takmadan rahat bir şekilde gişelerden geçiş yapabilirsiniz. Vakıfbank World Card ile etiketini eşleştiren kişiler, etiket üzerinden yapacakları işlemlerin kredi kartlarına alışveriş yapar gibi yansımasını sağlamış olur. Böylelikle ne ilave olarak komisyon ücreti öder ne de bir faiz oranı ile karşılaşırsınız. Bu tür ek ücretler yalnızca kredi kartı ekstrenizi son ödeme tarihine kadar ödemediğiniz takdirde gerçekleşir.
Hızlı Geçiş Sistemi kapsamında, KGM yani Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ödenecek olan ücretler açısından sınıflandırılmış olan araç listesine Karayolları Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden ulaşabilir ve Hızlı Geçiş Sistemi ile ilgili detaylı bilgilere de PTT resmi internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.
Hızlı Geçiş Sistemi Nasıl İptal Edilir?
Hızlı geçiş Sistemine dahil olan bireyler HGS kart ve etiketlerini iptal ettirmek istedikleri takdirde çeşitli yolları kullanabilir. Örneğin bir Vakıfbank müşterisi olarak doğrudan doğruya bir Vakıfbank şubesine gidebilir ve Hızlı Geçiş Sistemini iptal ettirebilrisiniz. Bu noktada kullanabileceğiniz bir başka yöntem ise Vakıfbank Telefon Bankacılığı yöntemi olur. Bunun için yurt içiden 0850 222 0 724 numarasını yurt dışınan ise 0090 0850 222 0 724 numarasını arayabilirsiniz. Bir başka yöntem ise İnternet Şubesine giriş yapmak olur.
Hızlı Geçiş Sistemi Etiket Ücreti
Hızlı Geçiş Sistemi etiket ücretleri bankadan bankaya göre değişiklik gösterir. Eğer bu konuda bilgi sahibi olmak istiyorsanız doğrudan doğruya biraz önce de verimş olduğumuz Vakıfbank Telefon Şubesi numaralarını arayabilirsiniz. Bu sayede 7 gün 24 saat boyunca gerek sesli yanıtım sistemi gerek ise müşteri temsilcileri tarafından destek alabilir, aradığınız tüm sorulara cevap bulablirsiniz. Yine aynı şekilde Vakıfbank şubelerine bizzat giderek de fikir sahibi olmanız mümkün. Hızlı Geçiş Sistemi etiket ya da kartının ilk aktivasyonu sırasında PTT tarafından yayınlanmış olan araç sınıfa göre belirlenmiş olan en düşük bakiye yükleme tutarının Hızlı Geçiş Sistemi kullanacak olan kişiler tarafından yüklenmelidir. Bu durumda ilk yükleme tutarı asgari limitleri birinci sınıfta yer alan araçlar için 50 TL olarak, ikinci sınıfta yer alan araçlar için 60 TL olarak, üçüncü sınıfta yer alan araçlar için 70 TL, dördüncü sınıfta yer alan araçlar için 90 TL, beşinci sınıfta yer alan araçlar için 120 TL ve altıncı sınıfta yer alan araçlra için 40 TL olarak belirlenmiş bulunuyor.