Ülkemizde gerçekleştirilen ticari faaliyetlerden olan tarımsal alanlar ve hayvancılık çok eski zamanlardan beri uğraş alanlarımızdan biridir. Organik tarım, organik ve modern hayvancılık gibi günümüze uyarlanan bu uğraşlar devletin de destek vermesi ile iyice canlanan sektörlerden olmuşlardır. Büyüyen bir dinamizmin içerisinde olan bu sektörde yatırımlar konusunda da rağbet görmektedir. Durum böyle olunca bankalarda kredi ürünlerini bu alanlarda geliştirerek müşterilerinin kullanımlarına sunmuşlardır. Hayvancılık ve tarım alanında artık uygulamaların daha modern teknikler ile yapılması için gerekli finansal desteği, bu alanlarda faaliyet gösteren kişilerin nakit para ihtiyacı ve bu faaliyetler için gerekli olabilecek diğer ihtiyaçların maddi desteğini karşılayan bankalardan biri de Vakıfbank’tır. Bizlerde bu yazımızda sizler için Vakıfbank Tarım Hayvancılık Kredileri hakkındaki bilgileri derledik.
Vakıfbank yalnızca kendisinden finansal destek talep eden müşterilerine maddi anlamda yardım etmenin yanı sıra, ayrıca Tarım Bankacılığı olarak da müşterilerine; Hasatlarının, hayvanlarının daha ne kadar kaliteli ürün verebileceğini de araştırıp çiftçiye sunan araştırma ve geliştirme çalışmaları ile müşterisine manevi destekte verip her an yanında olmaktadır. Bitkisel kökenli tarımdan, seracılığa, küçük ve büyükbaş hayvancılık ve kümes hayvancılığına, arıcılık, su ürünleri yetiştiriciliği ve avcılığa kadar çiftçilere; işletme ve yatırım kredileri, işletme kredileri ve proje kredileri olmak üzere 3 farklı grupta ürün hizmeti sunmaktadırlar.
Ayrıca Vakıfbank sunduğu bu kredi ürünleri için sigorta hizmetini de kredi ürünlerinin paketlerine ekstra bir ücret gözetmeksizin eklemektedir. Bu sigortalar şöyledir; Bitkisel kökenli ürünler için sigorta, Sera ürünleri sigortası, Büyükbaş Hayvancılık için sigorta, Küçükbaş Hayvancılık için sigorta, Kümes Hayvanları için Hayat Sigortası, Arıcılık Sigortası, Su Ürünleri Hayat Sigortası uygulamaları ile çiftçinin herhangi beklenmedik bir durumdan dolayı mağdur edilmesinin önüne geçilmesi amaçlanmıştır. Vakıfbank verdiği bu krediler ile tarımsal alandaki yem, gübre, iş makineleri gibi ihtiyaçların karşılanması içinde destek vermektedir. Bankanın anlaşmalı olduğu markalardan gerçekleştirilen alışverişlerde faiz oranlarını düşürmekte ve müşterisine kredisini sorunsuz bir şekilde vermektedir. Verdiği kredilerinde geri ödemelerini hasat zamanlarında talep etmektedir. Çiftçinin faaliyet türüne göre uygun ödeme koşulları, faiz oranları ve uzun vade imkanı sunarken her müşterisi için bireysel bir geri ödeme planı hazırlamaktadır.
Sayfa İçeriği
- Vakıfbank Tarım ve Hayvancılık Kredileri
- Tarım ve Hayvancılık İşletme Kredileri
- Tarım ve Hayvancılık Yatırım Kredileri
- Tarım Ve Hayvancılık Proje Kredileri
- Tarım ve Hayvancılık Kartları
- Vakıfbank Tarım ve Hayvancılık Kredileri İçin Gerekli Olan Belgeler
- Vakıfbank Resmi İnternet Sitesi için TIKLAYINIZ!
- Vakıfbank Resmi Tarım Bankacılığı Sitesi için TIKLAYINIZ!
Vakıfbank Tarım ve Hayvancılık Kredileri
Tarım ve Hayvancılık İşletme Kredileri
Vakıfbank Tarım ve Hayvancılık Kredilerini 3 farklı ana başlık altında uygulayarak müşterisinin ihtiyacını daha iyi anlama ve ona göre bir çözüm üretme yoluna gitmiştir. Herhangi bir tarımsal faaliyet ya da hayvancılık faaliyetlerini gerçekleştirebileceği bir işletme sahibi olan müşterileri için Tarım ve Hayvancılık İşletme Kredilerini geliştirmişlerdir. Bunlar;
- Bitkisel Üretim İşletme Kredisi
- Süt Hayvancılığı BCH kredisi
- Süt Hayvancılığı İşletme Kredisi
- Besi Hayvancılığı İşletme Kredisi
- Sera İşletme Kredisi
- Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Makbuz Senedi Kredisi
- Tarımsal İşletme Kredisi
- Sözleşmeli Üretim Kredisi
- Organik Kredi
- Turaff Türkiye Tarım İşletmeciliği Finansman Kredisi
olmak üzere 10 farklı alana yönelen ve işletme sahipleri için uygulanan kredilerdir. Bu Krediler ile var olan tarımsal ve hayvancılık faaliyetleri işletmenizin onarımı ya da bakımı gibi ihtiyaçları içinde finansal destek alabilirsiniz.
Tarım ve Hayvancılık Yatırım Kredileri
Herhangi bir tarımsal ve hayvancılık faaliyet alanlarında bir işletme sahibi olmayan ve bu alanda yatırım yapmak isteyen girişimciler için de, banka tarafından Tarım ve Hayvancılık Yatırım Kredileri geliştirilmiştir. Bu alanda yatırım yapmak isteyen girişimciler için banka öncelikle, yapmak istedikleri yatırım şekline göre bir kredi uygulaması yapmaktadır. Arazi alımından ekipman alımına kadar yayılan yatırım kredileri için; Traktör Kredisi ve Araç Kredisi ürünleri içerisinde 0 km araçlar için araç bedelinin % 80’i tutarında banka kredisi vermektedir. 2. el araçların da kasko bedeli üzerinden % 60 oranındaki tutarını karşılamaktadır. Bu krediler ise şu şekildedir;
- Traktör Kredisi (0 km ve 2. el)
- Araç Kredisi (0 km ve 2. el)
- Makine – Ekipman Kredisi
- Tarım Arazisi Alım Kredisi
- Turaff Türkiye Tarım İşletmeciliği Finansman Kredisi olmak üzere 5 farklı alana yönelen kredi içeriğine sahiptir. Girişimcinin bu yatırım kredilerinden herhangi birinden faydalanabilmesi için tarım ve hayvancılık ile uğraştığını gösteren belgeleri bulunmak zorundadır ya da devletten onaylı çiftçi girişim belgesi bana tarafından talep edilmektedir.
Tarım Ve Hayvancılık Proje Kredileri
Tarım ve hayvancılık alanlarında herhangi bir uğraşta bulunmayan ya da bu alana yatırım yapmak istemeyip fakat bu alanda hayata geçirmek istedikleri bir projeleri olan müşterileri içinde Tarım ve Hayvancılık Proje Kredileri geliştirilmiştir. Ayrıca bu kredi paketinden tarımsal bir yeri olan veya bu alandaki girişimciler de faydalanabilmektedir. Bu krediden yararlanabilmek için banka öncelikle müşterilerinin fikirlerini dinlemekte ve yaptığı araştırmalar sonucu bu fikirlerin hayata geçirilme durumunu ve risk faktörlerini göz önüne alarak, girişimciye olumlu ya da olumsuz bir yanıt verilmektedir. Bu krediler ise şu şekildedir;
- IPARD Proje Kredisi ve Niyet Mektubu
- IPARD Hibe Destekli Yatırım Kredisi
- Kırsal Kalkınma Yatırımlarına Yönelik Hibe Destekli Proje Kredisi
- Tarımsal Yatırım Kredisi olmak üzere 4 farklı şekilde uygulanmaktadır.
Tarım ve Hayvancılık Kartları
Ayrıca Vakıfbank tarafından onaylanan kredilerinizin tutarlarını 7 gün 24 saat herhangi ek bir ücret ödemeden tüm Vakıfbank ATM’lerinden kolaylıkla çekebilmeniz için geliştirilen kartlar mevcuttur. Bu kartlar ile dilerseniz nakit para ihtiyacınızı karşılayabilir dilerseniz de alışverişlerinizde kullanabilirsiniz. Bu kartlar;
- Tarım Kart
- Tarım KMH
- Toprak Mahsulleri Ofisi Kartı olmak üzere 3 farklı şekilde uygulanmaktadır.
Vakıfbank Tarım ve Hayvancılık Kredileri İçin Gerekli Olan Belgeler
Vakıfbank’tan ayrıcalıklı tarım ve hayvancılık kredilerine başvurabilmek için;
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Yapılan tarımsal veya hayvancılık faaliyetlerinin türünü göre Türkvet Kayıt, ÇKS ve ÖKS Belgeleri
- İkametgâh belgesi
- Tapu fotokopileri
- Tarımsal veya Hayvancılık faaliyetlerinde kullanılacak işletmenin kira olması durumunda güncel kira kontratı banka tarafından istenmektedir. Ayrıca tarımsal alanda yatırım yapmak isteyen girişimciler için, çiftçi belgeleri veya devlet tarafından onaylı Çiftçi Girişimci Kayıt Belgeleri (ÇGKB) istenmektedir. Bu belgelerin eksikliği ya da güvenilirliği konusunda en ufak bir durumda banka kredi talebini reddetmektedir. Talebi onaylanan kredilerde sonradan fark edilen herhangi bir durumda ise krediniz anında kesilerek, faizleri ile birlikte ana paranın tamamını ödemeniz istenilir, banka ile müşteri arasında uzlaşma sağlanamaz ise bankanın iyi niyet ihlali ile dava açması söz konusu olabilmektedir.