Yapı Kredi Bankası Hgs Nasıl Alınır?

imagen hgs 0big

Yapı Kredi Bankası ya da tam açılımı ile Yapı ve Kredi Bankası Anonim Şirketi, Türkiye’de yaşamakta olan bireylerin çok daha uygun şartlar ev sahibi olmalarını sağlayabilmek amacı ile 1944 yılında özel bir banka olarak Kazım Taşkent tarafından kurulmuş bulunuyor.

Yapı Kredi Bankası özel köprü ve otoyollarda Hızlı Geçiş Sistemi yani HGS kullanabilmenizi sağlayan ve HGS sistemi ile anlaşması olan az sayıda bankadan biri olarak hizmet veriyor. Özel otoyol ya da köprülerde yer alan gişe geçişlerinde kullanılmakta olan Hızlı Geçiş sistemi sayesinde indirimli, hızlı ve kolay bir şekilde geçiş yapılabiliyor. HGS etiketi alan kişiler, bu hizmetin fıratlarını değerlendirebiliyor.

Hızlı Geçiş Sistemine dahil olacak olan kişiler İstanbullines tarafından sunulmuş olan Eskihisar ve Tavşanlı hattı ile feribot seyahati yapabilir, İstanbul Deniz Otobüsleri tarafından sunulmuş olan ve Sirkeci, Harem, Topçular ve Eskihisar’dan kalkış yapan feribot seyahatlerine katılabilirsiniz. Bununla birlikte İstanbul, Bursa, İzmir otoyolunu kapsayan Osman Gazi Köprüsü gişelerinde de bu sistemi kullanmanız mümkün. Şimdi sizlere Yapı Kredi Bankası Hgs Nasıl Alınır sorusunun cevabından bahsedeceğiz.

Yapı Kredi HGS Başvurusu Nasıl Yapılır?

HGS Başvurusunu gerçekleştirmek isteyen Yapı Kredi Bankası müşterilerinin Yapı Kredi İnternet Şubesi ya da Yapı Kredi Mobil Şubesinden birini kullanması ya da Yapı Kredi şubelerine doğrudan giderek, kısa mesaj yolunu kullanarak ya da Yapı Kredi Bankası Telefon Bankacılığı numarası olan 444 0 444 numarası aracılığı ile hesap ya da kredi kartı aracılığı ile HGS’ye başvuruda bulunması gerekir. Yapı Kredi Bankası resmi internet sitesinde yer alan Bireysel İnternet Şubesi ya da akıllı telefon ya da tabletlerde yer alan uygulama marketleri üzerinden indirilebilecek olan mobil uygulamalara giriş yapmak isteyen kişilerin üye olması ya da unutması halinde şifremi unuttum / Şifre Al seçeneklerinden birini kullanması gerekiyor. Yapı Kredi Bankası Hızlı Geçiş Sisteminin başvuruları için gerekli olan bilgiler ile birlikte ruhsatınıza ihtiyacınız olur. Hızlı Geçiş Sisteminin bir parçası olmanın ilk koşulu Yapı Kredi Bankası bünyesinde hesap ya da kredi kartına sahip olmaktır.

1. Yapı Kredi İnternet Şubesi Üzerinden HGS Başvurusu

Yapı Kredi İnternet Şubesine giriş yaptıktan sonra Başvurular bölümüne girmeli ve Hızlı Geçiş Sistemi adımlarını takip etmelisiniz. Bununla birlikte Hızlı Geçiş Sistemine hali hazırda dahil olmuş olan kişilerin hareket izleme, bakiye görüntüleme ya da otomatik talimat güncelleme gibi işlemleri de bu hizmet üzerinden gerçekleştirmesi mümkün.

2. Yapı Kredi Mobil Şube Üzerinden HGS Başvurusu

Yapı Kredi Bankası Mobil Şubesi üzeriden Hızlı Geçiş Sistemine dahil olmak isteyen kişilerin öncelikle mobil uygulamaya giriş yapması ve daha sonra Başvurular bölümüne gelerek HGS seçeneğine tıklayıp HGS Başvuru butonuna basarak gerekli adımları takip etmesi gerekir.

3. Yapı Kredi Telefon Bankacılığı Üzerinden HGS Başvurusu

Yapı Kredi Telefon Bankacılığı numarası olan 444 0 444 numarası üzerinden Hızlı Geçiş Sistemi ile ilgili merak etmiş olduğunuz tüm bilgilere ulaşabilir ve bu sisteme dahil olmak için başvuruda bulunabilirsiniz.

4. Yapı Kredi Şubesi Üzerinden HGS Başvurusu

Yapı Kredi Bankası şubeleri aracılığı ile HGS başvurusunda bulunmanız mümkün. Bunun için kendinize en yakın Yapı Kredi Bankası şubesine aşağıda yer alan link aracılığı ile ulaşmalı ve bu şubeye giderek hesap ya da kredi kartı üzerinden başvuruda bulunmalısınız.

Yapı Kredi En Yakın Şube İçin TIKLAYINIZ!

5. SMS Yolunu Kullanarak HGS Başvurusu

Yapı Kredi Bankası HGS başvurusunu gerçekleştirmek isteyen kişilerin HGS yazdıktan sonra T. C. kimlik numaralarını yazmaları ve 4454’e kısa mesaj göndermeleri gerekiyor.

Tüm bu yöntemler için Yapı Kredi Bankası üzerinde kredi kartı ya da hesaba ihtiyacınız bulunur. Bununla birlikte başvuru işlemleri sırasında gerekli bilgiler ve ruhsatınızı da yanınızda bulundurmanızda fayda var. Bununla birlikte Yapı Kredi şubelerine gidip HGS etiketini alarak sisteme tam anlamıyla dahil olmanız da mümkün.

HGS Etiketi Nasıl Kullanılır?

Hızlı Geçiş Sistemi etiketini kullanmak için aracınızın ön camına yapıştırmanız ya da monte etmeniz gerekir. Bu etiket sayesinde paralı köprü ya da otoyollarda HGS’ye özel olarak ayrılmış olan gişelerden hiç durma gereksinimi duymadan geçebilirsiniz. Bu sayede gişelerde oluşan trafik sıkıntısı da büyük çoğunlukla azalmış bulunuyor. HGS gişesinden geçerken geçiş ücreti ödenip ödenmediği için ise HGS gişelerinde yer alan elektronik panelle aracılığı ile görülebiliyor.

Hangi özel otoyol ya da köprüden geçerseniz geçin otomatik bir şekilde ücretini ödeyebileceğiniz bu etiketin içinde yeterli bakiye bulunmaması sebebi ile mağdur olmamanız ve ceza sebebi ile 10 kat daha fazla ödememeniz için Yapı Kredi Bankası aracılığı ile vadesiz hesabınız ya da kredi kartınız otomatik bir şekilde algılanacak ve HGS etiketinize yeterli tutarda bakiye aktarılacaktır. Böylelikle yükleme yapmak için dahi uğraşmanıza gerek kalmaz. Böylelikle ilave herhangi bir işlem yapma gereği duymadan yolculuğunuza devam etmeniz mümkün olur. Bunun için ise elbette hesabınızda yeterli bakiye ya da kredi kartınızda yeterli limitin bulunması gerekir.

Köprü Geçiş Ücretleri İçin TIKLAYINIZ!

Otomatik Yükleme Talimatı Nasıl Verilir?

Yapı Kredi Bankası üzerinden Hızlı Geçiş Sistemi ürünü için otomatik bir şekilde yükleme yapılması talimatını vermek istiyorsanız bunun için Yapı Kredi hesabınızı ya da kredi kartınızı kullanmanız mümkün. Yapı Kredi Bankası üzerinden HGS etiketinizi aldıktan sonra yükleme yapmanız, kartın içinde olacak en düşük HGS Bakiyesi tutarını belirlemeniz ve ne zaman otomatik yükleme talimatının yapılacağını belirlemeniz ve otomatik yükleme talimatı vermeniz gerekir. HGS bakiyesi belirlenmiş olan bakiyenin altına düşünce sistem kredi kartı ya da hesap üzerinden HGS’ye belirlenmiş olan miktarda otomatik bir şekilde yükleme yapar. Böylelikle HGS bakiyenizi kontrol etme gereği duymadan yolculuğunuza rahat bir şekilde devam edebilirsiniz.

PTT tarafından belirlenmiş olan ilk yükleme tutarı, yükleme tutarları ve HGS bakiyeleri aşağıda görüldüğü şekliyle belirlenmiş bulunuyor;

Birinci sınıf araçlar için ilk yükleme tutarı 30 TL iken, ikinci sınıf araçlar için bu tutar 37,5 TL olarak belirlenmiş bulunuyor.

Birinci sınıf araçlar için en düşük HGS bakiyesi 17,50 TL iken, ikinci sınıf araçlar için bu tutar 21,75 TL olarak belirlenmiş bulunuyor.

Birinci sınıf araçlar için otomatik yükleme tutarı 17,50 TL iken, ikinci sınıf araçlar için bu tutar 21,75 TL olarak belirlenmiş bulunuyor.

Tek seferlik alınmış olan HGS kartı satış bedeli ve HGS etiketi fiyatları ise şu şekilde;

Tek seferlik HGS etiketi satış bedeli 15 TL iken, tek seferlik HGS kartı satış bedeli 30 TL olarak belirlenmiş bulunuyor.

Scroll to Top