Ülkemizde en çok kullanılan ve en eski tarihi olan banka Ziraat Bankası’dır. 15 Ağustos 1888’de Ziraat Bankası resmi olarak kurulmuştur. O zamanlarda bankanın yerine faaliyet gösteren Menafi Sandıkları da banka şubelerine dönüştürülmüş ve böylelikle bankacılık sektörü açılarak hizmet verilmeye başlanmıştır. Ziraat Bankası 2014 yılında kurumlar vergisi alanında rekortmen seçilmiştir. 2015 yılında ise Ziraat Katılım Bankası, Ziraat Bank Azerbaycan ASC, Ziraat Bank Montenegro AD faaliyete başlamıştır.
Doğrudan Borçlandırma Sistemi Nedir?
Doğrudan Borçlandırma Sistemi ya da çok daha kısa ismi ile DBS hakkında çok fazla merak edilen sorular bulunmaktadır. Eğer siz de doğrudan borçlandırma sisteminin ne olduğunu ve Ziraat Bankası Doğrudan Borçlandırma Sistemi DBS hakkında bilgi edinmek istiyorsanız yazımızın tamamını okumalısınız.
Ziraat Bankası Doğrudan Borçlandırma Sistemi, geniş bayi ya da müşteri ağına sahip olan firmaların bayi veya müşterilerinden alacakları mal ya da hizmet bedellerine karşılık olarak kesilecek fatura tahsilatlarının otomatik olarak gerçekleştirilmesini amaçlayan bir sistemdir. Ziraat Bankası Doğrudan Borçlandırma Sistemi DBS, nakit yönetimi hizmeti olarak da bilinmektedir. Ziraat Bankası Doğrudan Borçlandırma Sistemi, firmaların muhasebe sistemlerine entegre bir şekilde faaliyet gösteren DBS uygulamalarında müşterilerin ihtiyaçlarına çözümler geliştirerek yoluna devam etmektedir. Ziraat Bankası Doğrudan Borçlandırma Sistemi DBS’nin özelliklerinden bahsedecek olursak,
- Türk lirası olarak ya da çevrilebilir tüm döviz cinslerinde bulunan faturaların tahsilatını yapabilmektedir.
- Bu sistemden yaygın bayi ağına sahip olan tüm işletmeler yararlanabilmektedir.
- Kredili Doğrudan Borçlandırma Sistemi ile banka tarafından bayilere sağlanan kredi imkanı ile firmanın alacak tahsilat riski yok edilmektedir. Bu yol ile birlikte bayi de kısa süreli finansman ihtiyacını karşılayabilme şansını elde etmektedir.
- Doğrudan Borçlandırma Sistemi sayesinde bayi teminat takibi ve buna ek olarak maliyeti de azalmaktadır. Aynı zamanda tahsilat raporları ile bayi risk takibi de kolaylaşmaktadır.
- Havale, çek, senet, teminat mektubu takibinin yaratmış olduğu maliyet ve risk azalır.
- Otomasyonun sağladığı kolaylık sayesinde operasyonel maliyetler düşmektedir ve buna bağlı olarak da operasyonel iş yükü azalmaktadır.
Ziraat Bankası Doğrudan Borçlandırma Sistemi DBS ve sağladığı kolaylıklar bu şekildedir. Eğer Ziraat Bankası Doğrudan Borçlandırma Sistemi DBS başvurusu yapmak istiyorsanız Ziraat Bankası şubelerini ziyaret edebilir aynı zamanda Ziraat Bankası internet şubesini kullanarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Eğer size en yakın Ziraat Bankası şubesinin nerede olduğunu bilmiyorsanız öğrenmek için Ziraat Bankası resmi internet sayfasını ziyaret edebilir ve haritada gösterilen en yakın Ziraat Bankasına giderek bilgi alabilirsiniz. Dilerseniz Ziraat Bankası iletişim kısmından telefon bankacılığı hizmetini de kullanabilirsiniz.