Öğrencilik yaşamımızı sürdürürken okul giderleri, barınma giderleri, harçlık kullanımı gibi birçok alanda ekonomik darlığa düşebiliriz. Bu sıkıntılı durumlardan kurtulmak için yüklü miktarda paraya ihtiyaç duyarız. Ailemiz, başka kişiler ya da kurumlar bu parayı size vermekte zorluk çekebilirler. Bu tür durumlarda birçok öğrencinin başvurduğu yollardan birisi de eğitim kredisi çekmek oluyor. Hemen hemen her bankada olduğu gibi Ziraat Bankası eğitim kredisi de aktif olarak öğrencilere hizmet etmektedir.
Ziraat Bankası Eğitim Kredisi Nedir?
Gelişen eğitim sistemi içerisinde şehirler arasında öğrenci değişimi ve illerde bulunan öğrenci nüfusları da artış göstermektedir. Bu artış aynı zamanda masraf anlamında artış olarak hem öğrencilere hem de velilere yansımaktadır. Gelişen bankacılık sektörü de her kitleye yaptığı atılım işlemini öğrenciler anlamında da yapmaktan geri kalmamıştır. Durum şudur ki üniversite öğrencilerinin alabileceği ve eğitim kredisi adı verilen kredi türünü geliştirmiş ve öğrencilerin kullanımına sunmuştur. Fakat bankalar bu işlem esnasında yine kendi çalışma prensipleri dahilinde davranarak öğrenci olarak eğitim kredisi çekecek olan kişilerden birtakım belgeler talep etmektedir.
Ziraat Bankası, Türkiye’nin en büyük bankalarından biri olarak ülkenin dört bir yanında şubeleri bulunan Kamu Sermayeli bir bankadır. Hemen hemen herkesin kolaylıkla ulaşabileceği şubeleri vardır. Eğitim kredisi hizmeti de sunan bu banka, verdiği kredinin özellikleri olarak; 24 aya kadar taksit, öğrenciye kefil olacak ailesinden biri ya da düzenli geliri varsa öğrenci, kredi vadesi boyunca müşteriye hayat sigortası belirlenmiştir.
Krediyi birebir öğrenci çekebilecek yeterli gelir belgesini sunamazsa ailede bulunan velilerinden birini ya da eğitim masraflarını üstlenen herhangi bir ailenin bireyine verilebilmektedir. Ziraat Bankası eğitim kredisi başvuru işlemleri birebir Ziraat Bankası şubelerinden yapılmaktadır. Ziraat Bankası eğitim kredisi başvuru işlemini yapabilmeniz için gereken belgeler ise; doldurulmuş başvuru formu, nüfus cüzdanı-sürücü belgesi ya da pasaport, kişinin çalışma durumuna göre gelir belgesi, eğitime ilişkin belgeler ve fatura, şubenizin isteyeceği diğer belgeler olarak sıralanabilir.