Denizbank Hgs Nasıl Alınır?

denizbanktan hgs nasıl alınır
Otoyol ve köprülerin yapılması insanların güvenli araç sürmesi ve ulaşımı daha rahat sağlaması için yapılmaktadır. Tabi yapılan bu hizmetlerin de karşılığında vatandaşlar bir ücret öder. Ülkemizde otoban, otoyol, boğaz köprüleri ve bazı köprülerdeki geçişler belli miktarlarda ücrete tabiidir. Bu ücretler kişinin köprü veya otoyolları ne kadar sık kullandığına bağlı olarak değişir. İlk defa ülkemize KGS adı ile bir geçiş sistemi getirildi. KGS yani Kartlı Geçiş Sistemi; 2006 yılında başlanan bu uygulamadan köprü veya otoyollardan geçen kişiler gişelerde durarak geçiş ücreti ödüyordu. BDaha sonra gişelerde oluşan para bozdurma durumları trafiğin sıkışmasına ve gişe önlerinde uzun kuyruklar olmasına neden oldu. Sonra OGS ‘ye geçildi. OGS sistemi yani Otomatik Geçiş Sistemi, bir cihaz ile gişelere yaklaşılıp mekanizmanın otomatik olarak geçiş ücretini tahsil etmesi ile gerçekleştirilen bir uygulamaydı. Bu uygulama uzun yıllar kullanıldı fakat OGS cihazının bozulması, geçiş ücretini tahsil edememesi ve cihazın başka araca monte edilmemesi gibi sorunlar yüzünden başka bir sistem arayışına gidildi. Bu sistem ise 2013 yılında kullanılmaya başlanan HGS sistemidir. HGS yani Hızlı Geçiş Sistemi; otoyol ve köprülerde kullanılan çipli kart veya çipli etiketlerdir. HGS çipli kart veya etiketleri aracın ön camına monte edilir. Gişelerden geçerken hiç durmadan sadece yavaşlayarak HGS cihazının hızlı ve otomatik bir biçimde geçiş ücretini tahsil etmesini sağlar. HGS diğer sistemlere göre daha hızlı geçişi sağlarken daha uzun ömürlü olarak kullanılır.  Hgs sistemine PTT ler veya bankalar aracılığı ile geçebiliyorsunuz.

Hgs Nasıl Alınır?

HGS kart veya etiketleri tüm PTT şubelerinden alınabilir. HGS etiketleri için T.C kimlik kartı ve araç ruhsatı ile bizzat başvuru yapılarak tüm PTT lerden ve bankalardan belli bir ücret karşılığında sahip olunabilir. HGS kartları ise hiçbir belge olmaksızın tüm PTT lerden, akaryakıt istasyonlarından ve de bankalardan alınabilir. Birçok banka HGS kartlarını müşterilerine bedava vermektedir. HGS kart ve etiketleri alındıktan sonra aracın her geçişte ne kadar ücret ödeyeceği tespit edilir ve o akabinde aylık veya haftalık geçiş ücretleri toplam olarak yüklenir. HGS kart ve etiketlerine geçiş ücretleri, PTT lerden, bankaların otomatik talimatları ile, HGS mobil uygulamasından yüklenebilir. Birçok banka HGS sistemini kendi müşterileri için özelleştirerek hizmete sunar. Bu amaçla sizlere ülkemizde öncü bankalardan biri olan Denizbank ile ilgili bir yazı hazırladık. Bu amaçla Denizbank Hgs Nasıl Alınır sorusunun cevabını bu yazıdan bulabilirsiniz.

Denizbank Hgs Nasıl Alınır?

HGS sisteminde limit yetersiz olduğunda araçlardan HGS geçiş ücreti alınamaz. Alınmayan geçiş ücretleri araç sahibine ceza olarak yazılır. Bu ceza ise normal geçiş ücretinin 10 katı şeklindedir. Eğer cezayı alan kişi cezasını 15 iş günü içinde öderse cezanın sadece geçiş ücreti olan kısmı ödenir. Eğer 15 gün içinde ödenmez ise de bu durumda tüm ceza ödenmek durumunda kalınır. Bu tür ihtimaller ile sık karşılaşan kişiler bankalardan HGS hizmeti alırlar. Bu bankalardan biri olan Denizbank ile HGS ürünlerine sahip olmak çok kolaydır. Bunun için Denizbank şubelerine giderek, Denizbank çağrı merkezini arayarak ya da Denizbank internet bankacılığından Denizbank HGS başvurusu yapabilirsiniz. Bu başvuruda Denizbank bünyesinde bulunan hesabınız için düzenleme yapılır. Denizbank HGS sisteminde sizin aylık HGS geçiş ücretleriniz otomatik olarak yatırılır. Bu sayede geçiş sırasında limit bitimi ile uğraşmazsanız. Böylece ceza alma ihtimaliniz de azalır. Denizbank hesabınıza entegre edilen HGS sisteminden her ay geçiş ücretleri tanımlanır. Geçiş ücreti kritik limite geldikçe de limit yeniden düzenlenir. Her ay da hesap kesim zamanında kullanılan HGS ücretleri hesaba yansıtılır. Denizbank ile HGS hizmeti herhangi bir ek ücrete sahip değildir. Yalnızca Denizbank ile alınan HGS kart ve etiketleri için bir defalığına ücret ödenir. Buna göre Denizbank ile alacağınız HGS etiketleri için KDV dahil 15 TL ödenirken, HGS kartları için ise KDV dahil 30 TL ödenir.

Denizbank Hgs İle İlgili Bilgi Almak İçin TIKLAYINIZ!

Denizbank OGS Nasıl Alınır?

Denizbank bünyesinde OGS kullanıcıları için de ürün ve hizmet verilir. Buna göre OGS ile ilgili Denizbanktan hizmet almak için Denizbank şubelerinden , Denizbank internet bankacılığından ya da Denizbank çağrı merkezi numarası olan 444 0 800’ü arayarak talepte bulunabilirsiniz.

Denizbank OGS cihazı banka tarafından verilmektedir. Aynı HGS sisteminde olduğu gibi ya bankada adınıza bir hesap açılır ya da var olan hesabınıza entegre edilir. Daha sonra ise Denizbank OGS cihazına sahip olabilmek için cihaz bedeli olan 40 TL + BSMV ,depozito tutarı olarak 20 TL ve otomatik yükleme tutarını yatırmanız gerekir. Böylece güvenle köprü ve otoyollarda OGS sistemini kullanabilirsiniz.

Denizbank OGS İle İlgili Bilgi Almak İçin TIKLAYINIZ!

Scroll to Top