Nakit ihtiyacımız olduğu zaman artık bankaların sağlamış olduğu uygun kredi avantajlarından faydalanıyor, ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyoruz. Bankaların sağlamış olduğu en önemli özellik ise kredileri vadeli olarak ödeyebilmemizdir. Birçok banka çeşitli seçeneklerle müşterilerine kredi imkanları sağlıyor. Bankalar ihtiyaç, konut, araç gibi birçok alanda müşterilerine kredi imkanları sunuyorlar. Vadeli olarak ödediğimiz bu krediler bizler için büyük kolaylık sağlıyor. İnsanlar ihtiyaçları gereği olarak bankaların vermiş olduğu ihtiyaç, konut, eğitim, düğün ve araç kredisi gibi ürünleri kullanmaktadırlar. Kredi kullanımında başvuru işlemleri ve kredinin geri ödenmesi ile ilgili uygulamalar söz konusudur. Kredi ödemenizi düzenli olarak yapmanız gerekmektedir. Kredi borcu 2 ay ödenmezse ne olur diye sorduğunuz takdirde sorumuzun cevabı banka tarafından bazı yaptırımlar uygulanacak olmasıdır. Kredi borcu 2 ay ödenmezse ne olur yazının devamında vermiş olduğumuz bilgileri takip ederek öğrenebilirsiniz.
Kredi Borcu 2 Ay Ödenmezse Ne Olur?
Bankalardan almış olduğumuz kredilerin taksitlerini zamanında ödememiz gerekmektedir. Zamanında ödemediğimiz kredi borçları için banka tarafından uygulamaya konulacak yaptırımlar vardır. Kredi borcu 2 ay ödenmezse ne olur yazının devamında vermiş olduğumuz maddeleri takip ederek öğrenebilirsiniz.
- Bankalardan almış olduğunuz kredileri zamanında ödemeniz gerekmektedir. Ödemediğiniz ilk ay için banka tarafından uyarılacak, 2. ay için banka size tekrar borcunuzu ödemediğinizi bildiren bir mesaj gönderilecek ve ödemediğiniz aylar için faiz uygulanacaktır.
- Aylık taksitlerin 90 gün boyunca ödememesi durumunda E-Posta ve SMS yoluyla uyarılma yapılırken, 90 güne yaklaşınca müşteriler telefon ile aranarak uyarılır.
- Tüm bu yapılan bu uyarıları dikkate almayan banka müşterileri için banka yasal takip işlemi başlatılacaktır. Banka 90 günlük süreden sonra ödenmeyen borç için müşteriye tüm borcu ödemesi için 7 günlük bir süre tanıyacaktır. Eğer ki kişi bu sürede ödemeyi yine yapmazsa yasal işlem başlatılacaktır.
- Yasal takip başladığında kişiyi en çok etkileyen haciz işlemidir. Müşterinin tüm kredi borcu bitene kadar eşyaları haciz edilecektir.
- Yapılan yasal takip ve haciz işlemlerinde alınan avukat parası ve mahkeme masrafları da kredi sahibine aittir.