Verdiği bankacılık hizmetleriyle müşterileri tarafından takdir gören ve dönemsel olarak müşterilerine belirli avantajlar ve kampanyalar da sunan Finansbank’ın geliştirmiş olduğu pek çok kredi çeşidi vardır. Bunlardan bir tanesi de çiftçiler için oluşturulmuş olan Meyvebağ Kredisi’dir.
Sayfa İçeriği
Finansbank’ın Sunduğu Kredi Seçenekleri Nelerdir?
Finansbank, uzun bankacılık geçmişiyle müşterilerinin birçok ihtiyacına yönelik kredi seçenekleri sunmaktadır. Hem bireysel hem kurumsal anlamda kredi hizmeti sağlayan Finansbank’ın hangi kredi seçeneklerini sunduğuna bakalım.
İhtiyaç Kredileri
QNB Finansbank Online Kredi, Telefondan Kredi, Bahar Kredisi, İhtiyaç Kredisi, Mağaza İçi Kredi, Borç Transferi Kredisi, Kamu ve Finans Maaş Kredisi ve Erasmus+ Kredisi olmak üzere müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri adına çeşitli ihtiyaç kredileri vermektedir.
Ek Hesap Kredisi
Ek hesap, Finansbank müşterilerinin nakit ihtiyaçlarına yönelik olarak müşteriye özel olarak belirlenmiş limitteki kredidir. Eğer Finansbank müşterilerinin alışveriş esnasında hesabında parası yoksa, bu krediyi kullanabilirler.
Hazır Kredi
Hazır Kredi, QNB Finansbank’ın verdiği bir başka kredi hizmetidir. Her an kullanıma dahil olan kredi limitine sahip olan Hazır Kredi, limiti dahilinde şubeye gitmeden istenilen an kullanılan bir kredidir.
Taşıt Kredileri
QNB Finansbank kredi hizmetleri kapsamında olan Taşıt Kredileri, müşterilerin hayal ettikleri arabalara ulaşmaları için kullanılır. Standart Taşıt Kredisi ve Motosiklet Kredisi adında iki farklı taşıt kredisi bulunmaktadır.
Konut Kredileri
QNB Finansbank kredi hizmetleri içinde Konut Kredileri hizmeti de sunmaktadır. Finansbank’ın verdiği konut kredileri çeşitleri şunlardır: Standart Konut Kredisi, Evini Değiştiren konut Kredisi, Artan Taksitli Konut Kredisi, Azalan Taksitli Konut Kredisi, Peşinatsız %100 Konut Kredisi, Kentsel Dönüşüm Kredisi.
Kobi Kredileri
QNB Finansbank’ın müşterilerine sunduğu Kobi Kredileri arasında Nakdi Krediler, Gayrinakdi Krediler, İhtiyaca Özel Krediler ve Tarım Kredileri vardır.
Kurumsal ve Ticari Bankacılık Kredileri
QNB Finansbank’ın Kurumsal ve Ticari Bankacılık çatısı altında sunduğu kredi çeşitleri ve alt başlıkları ise şu şekildedir:
Kısa Vadeli Krediler
Kısa vadeli ödeme seçenekleri ile sunulan kredi çeşitleri, Spot TL Kredileri, Spot Döviz Kredileri, Rotatif Kısa Vadeli Nakit Krediler, Maaş Kredisi, Döviz Kredileri, Dövize Endeksli Krediler, Tarım İşletme Kredileri, Eximbank Kredileri, İştira/İskonto Kredileri, Teminat Mektupları ve Referans Mektupları’dır.
Orta ve Uzun Vadeli Krediler
Orta ve uzun vadeli ödeme seçenekleriyle sunulan kredi çeşitleri TL Taksitli Krediler, İşletme Kredileri, Yatırım Kredileri ve Tarım Yatırım Kredileri’dir.
Finansbank Meyvebağ Kredisi Nedir?
Meyvebağ Kredisi, QNB Finansbank’ın çiftçilere özel olarak sunduğu bankacılık hizmetidir. Çiftçinin ihtiyacına uygun çözümler sunmaktadır. Finansbank Tarım Bankacılığı hizmeti olmakla beraber Tarım Kredilerine bir örnek teşkil etmektedir. Finansbank Meyve-Bağ Kredisi İşletme Kredileri kategorisinde verilmektedir. Meyve/Bağ Kredisi, çiftçilerin meyve ve bağcılıkla sağladığı geçimlerinde ihtiyaç duydukları finans desteğini vermek amacıyla müşterilere Finansbank tarafından sunulmaktadır.
Meyve/Bağ Kredisi çiftçinin meyve ve bağcılıktaki üretim maliyetini %85 oranında karşılamaktadır. Meyve/Bağ Kredisi ödemesi 36 aya kadar vade özelliklidir. Farklı ödeme seçenekleri bulunmaktadır. Meyve/Bağ Kredisi, 1, 3, 6 ya da 12 ayda bir ödenmelidir.
Meyvebağ Kredisi Avantajları Nelerdir?
Çiftçiler Meyvebağ kredisi alarak ilaç, işçilik, gübre gibi yüksek giderlerini karşılayabilir, ürünlerini toplama, tasnif, ambalajlama, depolama, nakliye ve pazarlama masraflarını bu sayede karşılayabilir, makine ve ekipmanlarının bakım, onarım ve yakıt giderlerini karşılayabilirler.
Meyvebağ Kredisi Başvurusu İçin Gereken Belgeler
Çiftçiler Meyvebağ Kredisi almak üzere bankaya başvurmadan önce bazı belgeleri de yanlarında hazır etmelidir. Bu belgelere sahip olmayan kişiler başvuru işlemi yapamazlar. Bu yüzden çiftçi olmayan kişilerin Meyvebağ kredisi almaları da mümkün değildir. Bu belgeler aşağıda listelenmiştir.
1. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
2. Çiftçilik Belgesi
3. Çiftçi Kayıt Sistemi Belgesi (ÇKS Belgesi)