Otoyollardan ve köprülerden hızlı geçiş avantajlarından faydalanmak isteyenlere Finansbank cazip fırsatlar sunmaktadır. Peki, Finansbank’tan HGS nasıl alınır? Bu yazımızda Finansbank HGS etiketi, avantajları ve nasıl alınabileceği gibi konulardan bahsedeceğiz.
Hızlı Geçiş Sistemi ücretli otoyol ve köprülerden geçiş yaparken kolaylık sağlamak amacı ile oluşturulan bir sistemdir. Sürücüler HGS gişelerinden geçiş yaparken durmaksızın devam ettikleri halde kamera sistemi ile araçlarında bulundurmaları gereken HGS kart ya da HGS etiketlerindeki bakiye otomatik olarak gerekli ücreti temin edecektir. Peki sürücüler bu HGS etiket ya da kartlarını nasıl elde edebilirler? Öncelikle en yakın PTT şubesinden kart veya etiketi temin edebilecekleri gibi otoyol ve köprü girişlerinde bulunan satış gişelerinden temin edebilir hatta anlaşmalı bankalardan kampanya dahilinde ücretsiz bir şekilde elde edebilirler. Bu bankalardan biri de 1987 yılından beri müşterilerine hizmet vermeye devam eden Finansbank’tır.
Finansbank’tan HGS nasıl alınır sorusuna cevap verebilmek için müşterilerin yapması gereken işlem çok basittir. Herhangi bir Finansbank şubesine giderek kimlik bilgileri ve ruhsat bilgileri ile işlemlerini gerçekleştirebilir hatta online şekilde Finansbank resmi sitesinden HGS Finansbank etiketi alabilirler.
Finansbank HGS başvurusu yapılmak isteniyor ise kimlik bilgileri ve araç ruhsatı ile birlikte başvuru gerçekleştirebilir, ayrıca şirket aracı için HGS başvurusu yapılacak ise bu belgelerin yanında gereken ek imza sirkülerinin örneğini de eklemek gerekecektir. HGS Finansbank başvurusu gerekli tüm belgelerle birlikte tüm Finansbank şubelerinden yapılabileceği gibi aynı zamanda Finansbank’ın resmi sitesinden online şekilde de oturduğumuz yerden gerçekleştirebiliriz. HGS etiket yada HGS kartına Finansbank hesabınız bulunması durumunda Finansbank TL vadesiz hesabına otomatik ödeme talimatı vererek bakiyenin belirlenen limitin aşağısına düştüğünde otomatik olarak yüklenmesi sağlanabilir. Böylece gişelerden geçerken kartsız ya da bakiyesiz geçilmesi durumunda oluşan kaçak geçiş ya da geçiş ihlali risklerinden korunmuş olunur. Gişeler adı verilen bölgeler üzerinden trafik akışını kontrol etmek amacı ile kurulan bu sistemin, Finansbank aracılığı ile çok daha uygun fiyatlar ve bankanın müşterilerine göstermiş olduğu uygun indirimli geçiş fiyatlarından yararlanmak adına kişilerin hemen bankaya gelerek ve ya müşteri temsilcilerini arayarak başvuru işlemlerini gerçekleştirmeleri mümkündür.
HGS kartına yapılacak yüklemeler ise tercihe göre vadesiz mevduat hesabından ve ya kredi kartından yapılacaktır. Bu yüklemeler için otomatik ödeme talimatı verilmesi gerekmektedir. Başvuru esnasında karta otomatik yükleme emri verirken alt limiti ve yüklenmesini istediğiniz tutar miktarını siz kendiniz belirleyebilirsiniz. İlk yükleme tutarı ve minimum otomatik yükleme miktarı aracın sınıfına göre değişkenlik gösterip ortalama 30 TL ile 81,5 TL arasındadır. Son geçişinizde ücret kesildikten sonra kartınızdaki limitin alt limitin altına düşmesi halinde de belirlemiş olduğunuz miktar anında kartınıza yüklenecektir.
Banka müşterileri HGS için gerekli evrakları hazırlaması ile birlikte başvurusu sırasında Finansbank HGS yükleme işlemi sırasında gerek ürünün ücretini gerek ise de yükleme miktarını alt veya diledikleri limitlerde ödeme yaparak sahip olabilirler. Yükleme işlemi sırasında diler iseniz kredi kartını ve ya Finansbank vadesiz hesaplarında bulunan limit üzerinden de yükleme yapılabilir. Banka müşterilerinin en çok talep ettiği konuların başında da Finansbank HGS bakiye sorgulama uygulaması gelmektedir. Bu konu ile ilgili olarak banka bakiye sorgulamayı aylık olarak ekstreye, elektronik posta adresine ve ya 2 TL ücret miktarı ile birlikte posta adresine de düzenli olarak gönderebilmektedir. Ayrıca banka müşterileri internet şubesi üzerinden ve ya HGS resmi sitesinde araç plakalarını girmek suretiyle ödeme yapabilirler. Memnun kalmamaları durumunda ve ya araç satışında Finansbank HGS iptali için yine şubeleri veya internet şubeleri kullanılabilir.
Finansbanktan HGS alımının süreçleri yukarıdaki gibidir. Bankanın müşterilerini memnun etmek adına göstermiş olduğu ilgi ve ifade sizlere tam anlamıyla hizmet kalitesini ön plana çıkartabilmek maksadı ile her türlü HGS işlemlerinizi banka üzerinden gerçekleştirmenize olanak tanınmaktadır. Amacımız HGS işlemleri içerisinde yer alan yükleme işlemleri, cezai işlemler, banka işlemleri, hesap bakiye yükleme işlemleri ve hesap bakiye iptal etme işlemlerini online olarak hazırlamış olduğumuz mobil uygulamalar üzerinden kolay bir şekilde halletmeniz için yeni baştan düzenlenmiştir.
Finansbank HGS Nedir, Avantajları Nelerdir?
Finansbank HGS alan kişiler otoyollardan ve ücretli köprülerden geçiş yaparken bariyersiz bir şekilde geçiş yapabilir. Ücretini ise daha hızlı ve kolay bir şekilde bankası aracılığı ile ödeyebilirler. Bankadan alınacak olan HGS etiketinin araç camına yerleştirilmesi, geçiş esnasında geçiş noktasında bulunan okuyucu tarafından okunması ve işlenmesi şeklinde çalışır. Kartta yer alan limitten geçiş ücretinin düşülmesi şeklinde kullanılmış olur. Finansbank’tan HGS etiketi alan kişiler Boğaz Köprülerinde ve otoyollarda devreden kaldırılan nakit ödeme sistemi yerine bu etiketi kullanacaktır. Böylece durmaya ya da duraklamaya gerek kalmaksızın hızlı ve kolay bir şekilde geçiş işlemi gerçekleştirilecektir.
İlk yüklemede HGS Etiketi’ni aktif hale getirmek için yüklenmesi gereken minimum bakiye;
- 1.sınıf araçlar için 30 TL
-
2.sınıf araçlar için 37,5 TL
-
3.sınıf araçlar için 53 TL
-
4.sınıf araçlar için 67,5 TL
-
5.sınıf araçlar için 81,5 TL
Finansbank’tan farklı plakalar için birden fazla HGS etiketi alabilirsiniz fakat aynı plaka için birden fazla HGS etiketi alamazsınız.